avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna suplimentar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna suplimentar

Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 3 Martie 2014
Legea nr.6/1992 a fost abrogata de Legea nr.53/2003 - Codul muncii
Buna ziua,

Referitor la co suplimentar, daca este stipulat in RI al firmei, se va face si act aditional la cim? Nu se va inregistra in revisal, nu?
multumesc!
Durata CO nu se inregisteaza in REVISAL.

Se va intocmi act aditional cu privire la modificarea duratei CO.
Va rog sa imi spuneti daca se pot acorda zilele de concediu suplimentar fara a se intocmi act aditional la contractul de munca, doar prin aplicarea RI al firmei.
multumesc!
Da, se pot prevede dispozitii privind concediu suplimentar in reg.intern.

Art. 242 C.mun.
Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii:
...
c) drepturile si obligatiile angajatorului si ale salariatilor;
...

Art. 39 C.mun.
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
...
c) dreptul la concediu de odihna anual;
....

Alte discuții în legătură

Cate zile de concediu de odihna se vor acorda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie: - la data de 28.06.2018 s-a inregistrat la ITM un Contract colectiv de munca - ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna suplimentar 14 zile IldikoB IldikoB Buna ziua, Am cautat in forum dar nu am gasit referire asa ca indraznesc sa postez intrebarea: Firma de transport poate acorda concediu de odihna suplimentar ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna marleen7019 marleen7019 Buna ziua, Am 10 ani vechime in munca, lucrez la un Dispecerat sisteme alarma, si as dori sa stiu la cate zile pe an am dreptul pentru CONCEDIUL de ODIHNA, ... (vezi toată discuția)