avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire

Buna ziua,
In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, prin certificat de mostenire.
Acum am vrea sa renuntam si eu si sora mea in favoarea mamei. Intrebarea ar fii: prin ce modalitate s-ar putea face lucrul acesta cat mai ieftin si mai simplu. Am inteles ca donatia si vanzarea ar costa cam la fel, iar pentru donatia ar trebui si intabulare si cadastru, ceea ce ar fii destul de complicat.
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 14:04, 2 Iulie 2009
Partajul voluntar implica situatia Dvs. cand sunt 3 proprietari pe un imobil. Cei trei proprietari se inteleg, si de comun acord stabilesc ca lasa partile lor unuia dintre ei, in schimbul unei sulte sau fara sulta in unele cazuri. Taxele notariale sunt cam tot pe la cele de donatie, dar nu se poate face partaj la notar fara extras carte funciara.
Incercati, mergeti cu certificatul de mostenitor la un notar, sau cel mai bine ar fi solicitarea iesirii din indiviziune in instanta, asa ca mergeti la un avocat, ei pot face in instanta lucrul acesta si daca este extratabular.
Ulterior cu toata documentatia cadastrala si sentinta de partaj faceti intabularea ca sa fie totul frumos facut. B-)
Partajul se poate face oricand!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune notar tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după ... olga2011 olga2011 Tatăl meu a primit un certificat de moștenitor in 199o,după bunicu,o casa și ceva teren.In 2018 tata decedează(mama trăiește),eu sunt singurul dintre ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire Cristina041980@yahoo.com Cristina041980@yahoo.com Ca urmate a desului tatalui meu eu mamasi sota suntem mostenitoare a facut succesiunes si fiecare am primit cota parte .Acum mama vrea sa imi doneze mie cu ... (vezi toată discuția)
Donație între frați sau partaj? donația este de mai multe feluri? II_Maria II_Maria Aș dori să fac succesiune și partaj după ultimul părinte decedat .în același document, pentru a scăpa cel puțin de plata intabulării după ... (vezi toată discuția)