avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna pentru timp partial de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna pentru timp partial de munca

Am angajat un consilier juridic cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cu timp partial (fractie de norma) de 2 ore/zi.
Intrucat in modelul de CIM pe care l-am completat (conform Ordinului MMFPS nr. 64/2003 modificat prin Ordinul 1616/2011) la pct. I "Concediul" scrie ca este acordat in raport cu norma de munca, am completat ca are dreptul la 5 zile lucratoare (calculand pentru norma lui de 2 ore/zi).
De la ITM mi s-a spus ca trebuie sa-i completez cu 20 de zile lucratoare, intrucat pentru norma intreaga sau fractiune de norma concediul de odihna este acelasi.
Va rog, daca aveti cunostinta de alte reglementari legislative in domeniu, sa ma ajutati, ptr. ca mie nu mi se pare corect, ca unui salariat care munceste 2 ore/zi sa-i acord o zi intreaga de concediu (transformand practic cele 2 ore de munca in 8 ore de concediu).
Din punctul meu de vedere el ar avea dreptul la CO proportional cu norma de munca (Adica daca la 8 ore lucrare/zi intr-un an are dreptul la 20 de zile de CO...... la 2 ore lucrate/zi intr-un an are dreptul la x zile de CO...... prin regula de trei simpla... rezulta x=(20*2)/8=5 zile.)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:02, 3 Iunie 2015
1. Art. 106. C.mun.
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.
...

2. Art. 145. c.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
....

3. Asadar, durata minima a CO in cazul unui salariat cu timp partial este de 20 de zile lucratoare.

Timpul partial de munca stipulat in contractul individual de munca nu influenteaza durata concediului de odihna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Liviuomu Liviuomu Un salut cordial tuturor ! Am si eu urmatoarea intrebare: - cum se calculeaza nr.de zile de concediu de odihna intr-un an, in cazul unui contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Calcul zile de concediu de odihna cris2279 cris2279 Buna ziua, Am un salariat care timp de 3 luni a avut contract cu timp partial: Ianuarie,Februarie,Iulie, August=8 ore/zi, 40 ore/saptamana Martie=20 ... (vezi toată discuția)
Mod cordare co pentru un salariat care lucreaza 2 zile pe saptamana ACR1 ACR1 De cate zile de co beneficiaza un angajat care lucreaza 2 zile pe saptamana? (vezi toată discuția)