avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Infiintare PFA / II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Infiintare PFA / II

Buna Ziua , as dori sa stiu daca la infiintarea PFA / II in domeniul IT , eu am o calificare eliberata de cei de la HP nu cred ca sunt afiliati cu ministeru invatamantului si as dori sa stiu daca pot inregistra PFA sau II cu acel ceritificat , are si semnatura si numarul de validare.

As dori mai multe informatii va rog frumos , cei de la ONRC nu doresc sa imi dea explicatii ,
Cel mai recent răspuns: kijh , utilizator 00:35, 2 Iulie 2015
Buna seara,
Daca ati efectuat un curs de calificare care nu este avizat de MEC si/sau de MMFPS nu puteti sa infiintati un PFA in domeniul respectiv. Nu este recunoscuta diploma, intrucat nu sunt acreditati.
pai cei de la ONRC au zis ca nu imi trebuie o calificare pentru domeniul meu de activitate
Buna seara,
Conf art 8 alin 3 OUG 44/2008 "in cazul în care, potrivit unor prevederi legale speciale, pentru anumite activităţi economice este necesară îndeplinirea unor condiţii de pregătire profesională şi/sau de atestare a pregătirii profesionale, persoanele prevăzute la art. 4 trebuie să facă dovada îndeplinirii acestora."

E posibil ca pt codul CAEN pe care il doriti, nu pt intreg domeniul de activitate (IT), ONRC sa va admita inreg unui PFA fara diploma de calificare.
cum adica imi puteti explica mai pe larg , de exemplu eu vreau pentru gazduire web sau design web , nu este calificare pentru asa ceva
La inregistrarea PFA/II la Registrul Comertului vi se cer acte care sa ateste pregatirea profesionala si/sau experienta profesionala. Eu am deschis II cu obiect de activate consultanta in tehnologia informatiei neavand diploma de licenta in IT, ci o adeverinta care atesta experienta profesionala (dobandita ca si angajat). Pentru design web exista cursuri pe piata care se finalizeaza cu examen si diploma recunoscuta de Ministerul Muncii. O astfel de diploma poate constitui document justificativ al pregatirii in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa pentru web design GeorgeCH GeorgeCH Buna ziua, vreau sa imi infiintez un PFA pentru Web Design si doresc sa stiu ce cod Caen as putea folosi daca nu am o diploma care sa ateste pregatirea. La ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 6201 (fara studii de specialitate) fortune12 fortune12 Ziua buna! Urmeaza sa imi infiintez un PFA. Sunt freelancer in web design, altfel spus realizez pagini web, in special partea grafica. La prima vedere si la ... (vezi toată discuția)
Pfa web design cineva2009 cineva2009 BUNA ZIUA AS VREA SA MI FAC PFA CU OBIECT DE ACTIVITATE WEB DESIGN. CARE AR FI ,CONCRET ,PASII DE URMAT , TAXELE SI IMPOZITELE CATRE STAT ? CAT COSTA IN ... (vezi toată discuția)