avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru

Lucrez la o societate comeriala, jobul meu este legat numai de calculator. Din cate am inteles dupa noile norme dupa fiecare ora de stat in fata calculatorului angajatorul este obligat sa acorde 10 minute pauza. Acesta este ok Programul este de 9 ore cu 90 de minute pauza. Problema intervine in contractul de munca unde este trecut 8 ore . Cand am intrebat mi s-a raspuns ca si ceilalti lucreaza 7.5 ore si eu numai ca eu am mai multa pauza. Normal nu ar trabui sa se reflecte si in salariyare orele suplimentare ori in zile libere. Daca da conform caror normative.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 5 Iunie 2015
Nu exista niciun text de lege care sa prevada ceea ce sustineti dvs.

Art. 8 din HG 1028/2006 prevede:
" Angajatorul trebuie sa planifice sarcinile lucrătorului astfel încât folosirea zilnica a ecranului de vizualizare sa fie întreruptă periodic prin pauze sau schimbări de activitate, care sa reducă suprasolicitarea în fata ecranului de vizualizare".

Prin instructiuni proprii de securitate si sanatate in munca elaborate de angjator se poate stabili periodicitatea si durata pauzelor prevazute la art. sus-mentionat.

Vedeti si aceste discutii:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza lucru calculator Andra192 Andra192 Buna ziua! Imi puteti spune daca este reglementat undeva ca la 1 ora sau 2 lucrate sa se acorde pauza de 10 minute? Multumesc! (vezi toată discuția)
Ore de munca Buftea Ovidiu Buftea Ovidiu Unde este reglementat ca lucratorul la calculator are 7 ore max pe zi.Multumesc. (vezi toată discuția)
Adevarat sau nu?? SebastianDiesel SebastianDiesel Tot citesc in lung si lat pe internet, si aud de la persoane, cum ca cei care lucreaza in fata unui calculator 8 ore pe zi,au dreptul prin lege de a avea pauza ... (vezi toată discuția)