avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei

Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva Incheierii de carte funciara numai in ce priveste o limita si am chemat si cadastrul nestiind ca nu are calitate procesuala). Persoana a invocat lipsa calitatii procesuale, care i/a fost respinsa, dar am pierdut pe exceptia inadmisibilitatii formularii cererii. Nu s-a discutat pe fond cauza nici in apel. s-a respins pe acelasi motiv, la fel si contestatia in anulare. Am formulat recurs, ca nu s-a cercetat pe fond cauza, insa avocatul care m-a sustinut in contestatie nu a mai vrut sa ma mai ajute, si am formulat singura recurs in termen de o luna de la comunicarea deciziei. Ce pot sa fac ? Prin incheiere de sedinta s-a stabilit calitatea procesuala si dezbaterea pe fond a cauzei. La termenul urmator a fost un alt complet de judecata, in primul ciclu procesual - nu a discutat fondul cauzei si am pierdut pe aceasta exceptie de inadmisibilitate. La fel in apel si on contestatie. Acum astept sa fiu citata. Parerea Dvs va rog.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 02:38, 17 Iunie 2015
În plângerea împotriva împotriva încheierii de carte funciară se invocă art. 50 al L.7/1996 și nu art. 480 Cod civil. Din această cauză a fost respinsă acțiunea ca inadmisibilă
În al 2-lea rând, după primirea ÎNCHEIERII de CF trebuia să cereți reexaminarea. în termen de maxim 30 zile. Numai după aceea aveați posibilitatea să vă adresați cu plângere instanței. La cererea făcută în instanță trebuie anexate Încheierea , cererea și răspunsul de la reexaminare a registratorului șef. D-voastră nu ați urmat procedura arătată de art. 50 al L.7/1996 și din această cauză a fost respinsă acțiunea ca inadmisibilă.
. Încheierea dată de registratorul sef cererii de reexaminare , la aceea se face plângere în instanță. Nu este o procedură facultativă. Procedura administrativă prealabilă este obligatorie. Va fi respins și expertul topograf , acesta neavând calitate procesuală pasivă- nu are nici un drept înscris în CF contra lui. , El a executat niște planuri, schițe, (execuție bună sau proastă asta este altceva, are o altă încadrare o acțiune eventuală împotriva acestuia). .
Acum am văzut că d-voastră ați chemat în judecată topograful care v-a executat lucrarea. deoarece v-a greșit limita proprietății. Acest lucru nu avea absolut nici o treabă cu plângerea împotriva Încheierii de carte funciară, Încheierea de carte funciară s-a făcut conform schiței cadastrale și a documentelor înaintate.
D-voastră trebuia să solicitați expertului topograf să vă refacă lucrarea dacă considerați că nu a fost bună sau introduceți o acțiune în obligația de a face sau chiar în răspundere civilă delictuală -a topografului care a greșit.(în caz că nu vă înțelegeți amiabil să refacă lucrarea,) Acest lucru nu are nimic de a face cu acțiunea denumită- -Plângere împotriva încheierii de carte funciară-care este o acțiune specifică de CF , pe când cealaltă este o acțiune de drept comun. care trebuie îndreptată împotriva topografului care v-a executat lucrarea în mod greșit.
Încă o dată, acțiunea d-voastră așa cum ați promovat-o , ca acțiune de CF nu are nimic de-a face cu documentația greșit întocmită de către expert. , și din această cauză a rezultat toată această degringoladă.
Cred că cel mai bine este să renunțați la judecată, să faceți o altă documentație cadastrală, cu datele pe care le considerați corecte și apoi să solicitați rectificarea de CF,
Va multumesc Liamic43. Am depus Conntestatie la Incheiere. Am primit Incheiere de respingere. Am invocat in Plingere Incheierea de respingere, am respectat termenele de 15 zile de la comunicare, atit la depunerea Plingerii, la Apel si la Contestatia in anulare. Cu deosebit respect .va rog sa-mi comunicati daca in Incheierea de sedinta instanta de fond a respins exceptia calitatii procesuale a intimatului si a dispus ca se va discuta pe fond plingerea la termenul urmator, iar , la termenul urmator a venit un alt complet de judecata si nu a discutat fondul si a respins plingerea pe exceptia inadmisibilitatii formularii cererii, a procedat corect ? Nu a fost atacata Incheierea in apel. Al doilea complet de judecata a incalcat autoritatea de lucru judecat ?
D-voastră ați formulat o acțiune care are ca obiect PLÂNGERE ÎMPOTRIVA ÎNCHEIERII DE CARTE FUNCIARĂ.Această acțiune are ca temei juridic art. 50 al L.7/1996 și este o acțiune care se referă la încheierea de CF , încheiere prin care se respinge sau se admite cererea de înscriere în CF. Această ÎNCHEIERE se atacă în instanță cu plângere , după ce a fost făcută toată procedura prealabilă, care v-am descris-o anterior.În această acțiune, nici Oficiul de cadastru și nici topograful nu au calitate procesuală pasivă iar acțiunea va fost respinsă ca inadmisibilă deoarece nu ați urmat procedura stabilită de lege pt. această acțiune.
D-voastră ați formulat această acțiune specifică L.7/1991 motivând că expertul topograf v-a greșit documentația cadastrală, motiv pt. care l-ați și chemat ca pârât. Ori, acest lucru ar face obiectul unei alte acțiuni în instanță, care nu are legătură cu Plângerea împotriva încheierii de carte funciară. Ar fi trebuit să luați legătura cu topograful și să-i solicitați să refacă documentația pe care se pare că a greșit-o. În caz că nu ar fi acceptat acest lucru puteți introduce în instanță o acțiune care să aibă ca obiect RĂSPUNDEREA CIVILĂ DELICTUALĂ sau doar OBLIGAȚIA DE A FACE -documentația cadastrală.
Pe de altă parte, ce legătură are să invocați AUTORITATEA DE LUCRU JUDECAT în cazul în care vă referiți la o cale de atac împotriva unei hotărâri care s-a dat în același dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, doresc să știu daca o decizie judecătorească definitivă ... ELENA CLAUDIA Stancu ELENA CLAUDIA Stancu Bună ziua,doresc să știu daca o decizie judecătorească definitivă și irevocabilă, dată în urma încheierii unei judecăți pe un teren intravilan, ... (vezi toată discuția)
Reprezentare prin mandat in actiuni in evacuare officemvp officemvp buna ziua Va solicit ca-mi spuneti 1.daca procura in care se specifica ,ca mandatarul poate introduce actiuni privind restituirea propritatii mandantului ... (vezi toată discuția)
Art 261 cod proc civ teribilutza teribilutza O incheiere de sedinta care nu este semnata de judecator si care nu prevede calea si termenul de atac conform art. 261 cod proc civ., este valabila? O sentinta ... (vezi toată discuția)