avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dezalcolizare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dezalcolizare

Buna ziua! A-si dori sa stiu ce se poate face in privinta unei persoane care este dependenta de alcool si nu recunoaste, dar care a devenit foarte violent atat verbal, cat si fizic si chiar cu amenintare cu moartea. Nici politia nu l-a putut stapani , iar familia este terorizata si nu mai poate locui sub acelasi acoperis. Nu doreste sa mearga la dezalcolizare , motivand ca nu are probleme. Cum se poate rezolva aceasta problema? Precizez ca nu se poate discuta cu el, deoarece este permanent este sub influenta alcoolului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: r_br , utilizator 01:44, 7 Martie 2010
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru sfaturi. Intr-adevar familia este foarte afectata, copii sant mari deja, si impreuna cu mama lor vor sa-l ajute dar fara succes. Daca pana acum asculta de baiat ,acum cand are momente de lucuditate zice ca baiatul, dar apoi o ia de la capat. Mama este batuta crunt si amenintata cu cutitul, fiind nevoita sa fuga de acasa cu fata lor pe la familie sau prieteni, schimband mereu locatia de frica. Nici politia nu a facut mare lucru, doar dandu-i niste amenzi, in rest doar sfaturi cu tribunalul. Asa sant legile la noi. Ma gandesc ca dupa atatea traume , poti sa mai umbli prin tribunale sa-ti cauti dreptate ?Din cauza copiilor, mama nu poate divorta, ei sperand mereu ca-si va reveni.
Un nu hotarit alcoolului...urasc alcoolul si in general consumatori ,notorii ,de alcool...:)
Inteleg, prin ce trece familia dvs.
Speranta moare ultima...poate la insistentele copiilor si a rudelor va ceda...bautura este ca un drog, care pune accent din ce in ce mai mult pe oameni.
Singurul medicament,pentru a renunta la alcool,este propriul organism...:-/
Nu stiu ce sa zic referitor la motivatia doamnei in legatura cu divortul.
Pana la urma,cat de importanta este acea hartie pentru sot?O gaseste de valoare dar omul de langa el conteaza mai putin decat un pahar de bautura?
Legile chiar nu pot sa faca mare lucru.in fata bunatatii,a prejudecatilor si a fricii de a lua o decizie radicala.
In acest fel nimeni nu este ajutat.Nici dependentul de alcool,"tolerat"in acest fel.
Buna ziua! A-si dori sa stiu ce se poate face in privinta unei persoane care este dependenta de alcool si nu recunoaste, dar care a devenit foarte violent atat verbal, cat si fizic si chiar cu amenintare cu moartea. Nici politia nu l-a putut stapani , iar familia este terorizata si nu mai poate locui sub acelasi acoperis. Nu doreste sa mearga la dezalcolizare , motivand ca nu are probleme. Cum se poate rezolva aceasta problema? Precizez ca nu se poate discuta cu el, deoarece este permanent este sub influenta alcoolului.
Multumesc!
Aplauda



Sotia acestuia , fie ca-i ofera sprijin , si , cumva ,gaseste o modalitatea care il determina sa gaseasca cauzele si consecintele actiunilor lui , fie ca , ajungand la concluzia ca nu va exista vreo finalitatea fireasca prin convietuirea cu aceasta persoane , se rezuma la calea divortului , care din punctul meu de vedere , e una radicala .La fel pot actiona si ceilalti membri ai familiei , cu rabdare si o oarecare intelegere.(cata poate exista)

Unele persoane care au aceasta suferinta psihica , reusesc prin sustinerea familiei , si prin vreo motivatie personala , sa renune la un asemenea viciu .Insa o dependenta indelungata ma tem ca nu poate fi rezolvata decat cu ajutor de specialitate.

Iar si acesta poate fi oferit daca persoana il primeste .In anumite situatii , cat ai vrea sa ajuti , constati ca acest lucru nu unul cu putinta.

Nu ma gandesc la sesizarea institutiilor de stat , in speta Politia pentru acte de amenintare , decat in situatia in care acestea depasesc posibilitatea de a le tolera , intrucat , din punctul meu de vedere , consumul de alcool altereaza gandirea persoanei , aptitudinile acesteia , practic , cu timpul , apare o degradare a acesteia , atat din punct de vedere fizic , cat si psihic .

Ce ar fi intr-un moment de luciditate sa cereti ajutorului psihiatrului si al psihologului ?Sau sa apelati la vreun centru care are in vedere aceasta categorie de persoane cu dependente ?
Sigur , aceasta cale e una eficienta , poate da rezultate , insa numai in masura in care persoana e dispusa sa coopereze , sa se lase ajutata.

Iar daca exista acte de violenta ,nu ezitati sa sesizati Poltia , pentru a interveni .(nu cred ca o sesizare a acesteia l-ar determina sa -si schimbe atitudinea si reactiile , insa v-ar proteja pe dumneavoastra).
Ordonanta presedintiala , ca masura vremelnica , vine in ajutor , in vederea evacuarii sotului turbulent, asa incat, daca va fi necesar , poate fi sesizata si instanta de judecata.


Si , intr-un final , dupa actele de clementa oferite , si dupa toate demersurile intreprinse (sigur , daca sunteti dispusi sa le faceti )
nu constati vreo modificare a conduitei acestuia , nimeni nu e constrans sa traiasca alaturi de o persoana cu care -i creeaza dificultati , suferinta , si nimeni nu poate implini , in totalitate , dorintele altora , intrucat , cele mai importante sunt cele personale.;)
Succes si multa liniste.;)

Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Atat timp ce sotul este violent, se poate face plangere la politie, nu neaparat de membrii familiei, ci si de persoane straine privind violenta domestica. in aceste cazuri , actiunea penala se pune in miscare si din oficiu....si organul de urmarire penala poate sa dispuna internarea medicala ca si masura de siguranta,conform art 114 din codul penal.

Alte discuții în legătură

Pana la divort ... razvannu razvannu Ma numesc razvan , si tatal meu este alcoolic, face scandal in casa, strica diferite obiecte..tranteste , tipa, nu a dat in noi (eu si mama) dar nu se stie ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie. adrian1123 adrian1123 Buna ziua! Am urmatoarea problema. Tata consuma alcool frecvent si o loveste pe mama. Mama ar vrea sa divorteze insa o ameninta cu moartea in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie. va rog ajutati-ma cu un sfat! viot viot Buna ziua, Am o mare problema in familie. Eu locuiesc in Bucuresti, mama mea in Galati. Acolo a primit o locuinta de la stat cu mari eforturi, dar acum deja ... (vezi toată discuția)