avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dezalcolizare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dezalcolizare

Buna ziua! A-si dori sa stiu ce se poate face in privinta unei persoane care este dependenta de alcool si nu recunoaste, dar care a devenit foarte violent atat verbal, cat si fizic si chiar cu amenintare cu moartea. Nici politia nu l-a putut stapani , iar familia este terorizata si nu mai poate locui sub acelasi acoperis. Nu doreste sa mearga la dezalcolizare , motivand ca nu are probleme. Cum se poate rezolva aceasta problema? Precizez ca nu se poate discuta cu el, deoarece este permanent este sub influenta alcoolului.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: r_br , utilizator 01:44, 7 Martie 2010
e o poveste lunga...pe scurt..casa e cumparata cu bani de la parintii mamei, dar pt ca ei erau deja casatoriti (parintii mei) pe act sunt trecuti amandoi. cat despre plangeri la politie...are un dosar stufos, fiind scos de sub urmarire penala pe motiv ca nu prezinta un pericol social alegandu se doar cu plata unor cheltuieli de judecata in val de cca. 500ron, pe care bineinteles ca nu le a platit...nu l intereseaza.aceeasi soarta o au si amenzile p care le are la activ.
ca sa nu mai zic la cheltuielile casei nu contribuie cu nimic, dar se foloseste de absolut orice....

despre partaj....pe hotararea aceea judecatoreasca scrie ceva de genul cum ca se dispune evacuarea din imobil a paratului pana la efectuarea partajului in cazul in care este intentat de una din parti..
intrebarea mea este urmatoarea: daca mama il evacueaza trebuie sa introduca si cerere de partaj obligatoriu? cat de departe poate sa se ajunga?
poate sa mi spuna cineva cu exactitate cat ar costa un executor judecatoresc? din cate am auzit ar fi in jur de 2000ron, dar suma poate varia si mai mult.
multumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
veronicaoana, utilizator
Buna seara,

Am nevoie disperata de ajutor. Unchiul meu este dependent de alcool de foarte multi ani. Situatia s-a agravat, a inceput sa devina violent fizic iar viata in aceeasi curte cu el este un cosmar. As vrea sa stiu daca exista vreo clinica de specialitate in care ar putea fi internat pe perioada nelimitata.

El nu vrea sa auda de dezalcolizare si m-am gandit ca daca ar putea fi internat undeva pt 6 luni 1 an sa zicem.Sa fie rupt de anturaj si sa ii treaca aburii alcolului, dupa care sa se poata intoarce acasa.

Exista un asemenea loc?

Va multumesc pentru ajutor, orice informatie este pretioasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pana la divort ... razvannu razvannu Ma numesc razvan , si tatal meu este alcoolic, face scandal in casa, strica diferite obiecte..tranteste , tipa, nu a dat in noi (eu si mama) dar nu se stie ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie. adrian1123 adrian1123 Buna ziua! Am urmatoarea problema. Tata consuma alcool frecvent si o loveste pe mama. Mama ar vrea sa divorteze insa o ameninta cu moartea in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie. va rog ajutati-ma cu un sfat! viot viot Buna ziua, Am o mare problema in familie. Eu locuiesc in Bucuresti, mama mea in Galati. Acolo a primit o locuinta de la stat cu mari eforturi, dar acum deja ... (vezi toată discuția)