avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Extrasul de plan cadastral
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Extrasul de plan cadastral

De ce in intervalul 2010-2014 nu mi s-a eliberat niciodata si "Extrasul de plan cadastral de carte funciara" atunci cand mi s-a eliberat extras CF de informare informatizat (CF-ul fiind deja convertit electronic)???

Conform Ordin nr. 634/2006 actualizat 2011: "Extrasul de plan cadastral de carte funciară se eliberează din oficiu, ca anexă la extrasele de carte funciară pentru imobilele gestionate de sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară"

Conform Ordin nr. 700 / 09.07.2014: "Extrasul de plan cadastral se elibereaza din oficiu, ca anexa la extrasul de carte funciara pentru imobilele gestionate in sistemul integrat de cadastru si carte funciara"

Acum urmeaza sa ridic un extras CF de informare. Cum trebuie sa actionez daca, din nou, nu mi se elibereaza acest extras de plan cadastral, care, conform legii ar trebui sa existe inca de la implementarea aplicatia e-terra, in 2009, in cazul localitatii unde detin imobilul, si sa se elibereze din oficiu?
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 12:16, 4 Iulie 2015
Daca nu s-a finalizat cadastru general pe intreaga localitate si nu ati efectuat documentatie cadastrala pentru imobil nu aveti geometria incadrata in sistemul stereografic 1970.
Solicitati informatii de la OCPI... sau puteti verifica si pe geoportalul ancpi- imobile eterra
[ link extern ]
Am inteles un singur lucru, in acest caz: masuratorile care s-au facut (CHIAR S-AU FACUT!) au fost doar pentru o impozitare corecta a imobilelor, deci s-a aplicat doar o parte componenta din cadastru general, cea economica.

Cadastrul general – sistemul unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica prin care se realizeaza identificarea, inregistrarea, reprezentarea pe planuri cadastrale a tuturor bunurilor imobile, indiferent de destinatie si proprietar, de pe intreg teritoriul tarii.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan- extrasul de plan cadastral de carte funciară Elena120 Elena120 Buna ziua, Pentru vanzarea unui teren extravilan mi s-a cerut de la primarie in vederea afisarii anuntului de vanzare, extrasul de plan cadastral de carte ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)