avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare Prima casa dupa 5 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare Prima casa dupa 5 ani

Buna ziua

De 2 luni ma chinui sa obtin acorduri in vederea vanzarii unei garsoniere obtinute prin programul Prima Casa, in ianuarie 2010.

Dupa ce am obtinut acordul de la Ministerul Finantelor Publice, cei de la banca mi-au respins cererea pe motiv ca aceasta hartie, semnata si parafata de reprezentantii MFP, nu este ceea ce isi doresc ei. Dar nici nu stiu ce isi doresc, fapt pentru care departamantul juridic fabrica acum, in clipa in care eu vorbesc cu dvs., un draft special pentru mine, cu care eu sa merg din nou la MInister pentru a fi semnat.
Dupa ce obtin acest acord compus si acceptat de BCR, voi obtine si acordul bancii spre a vinde.

Nu inteleg. Sunt primul caz de client BCR care vinde o casa obtinuta prin Programul PC acum 5 ani si jumatate si eu deschid drumul procedurii corecte? Sau isi bat joc de mine?

Un nou acord de la Minister nu pot obtine batand din palme, ci in max. 30 zile lucratoare, iar cumparatorul se asteapta ca peste 3 zile sa ii vand casa (am toate actele facute si promisiunea verbala a reprezentantilor BCR Unic ca in 3 zile obtin acordul lor, data acum 8 zile).
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2015
Kroe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rosseleinesss , utilizator 22:39, 11 Februarie 2016
ictin - te rog da-ne mai multe detalii despre cum ai reusit sa vinzi o locuinta inainte de a rambursa creditul.
La ce banca ai avut acest credit ?
Mersi mult.
Buna seara!
Ma confrunt cu o situatie putin atipica si sper ca ma puteti ajuta. Am un credit prima casa, realizat in 2013 si chiar daca nu au trecut cei 5 ani, as dori sa vand apartamentul pentru a ma muta la casa. Stiu ca se accepta rambursarea integrala anticipata si o data cu aceasta s-ar ridica orice interdictie de instrainare, insa eu nu dispun de acesti bani. Eu vreau sa vand apartamentul curent, sa achit apoi restul de credit la banca si cu diferenta ce-mi ramane sa dau un avans pentru credit ipotecar.
Am auzit o mie si una de pareri, marea mojoritate ca nu se poate sa primesc vreo derogare ceva sa pot vinde casa inainte de a rambursa creditul. Si daca nu primesc aceasta derogare, nu am cum sa fac contractul de vz-cump si deci, nici bani sa achit restul de credit la prima casa si nici bani de avans. Deci pica totul.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament luat prin programul prima casa euggen23 euggen23 Buna ziua tuturor, am o nelamurire in caz ca ma pueti ajuta. Prin februarie-martie 2010 am cumparat un apartament prin prima casa, iar acum as ... (vezi toată discuția)
Apartament donat ionela.balan ionela.balan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Urmeaza sa cumpar un apartament prin programul prima casa. Vanzatoarea are apartamentul primit ca donatie ... (vezi toată discuția)
Prima casa - pot vinde mai devreme de 5 ani? benibeni benibeni Buna ziua, Am achizitionat de curand o locuinta prin prima casa pe care as fii tentata s-o vand in urmatoarea perioada. Conform ctr de garantare cu FNGCIMM, ... (vezi toată discuția)