Am pe rol un proces in care am castigat si totusi nu am castigat.
Am obtinut anularea procesului-verbal de contraventie si anularea procesului verbal de ridicare a autovehiculului, insa cererea de a mi se restitui banii mi-a fost respinsa ca fiind neintemeiata datorita faptului ca am facut o greseala (pe care mi-o asum) si anume, am cerut restituirea banilor in temeiul art.998-999 Cod Civil (cel vechi, nestiind ca nu mai este valabil).
Intrebare: mai pot face ceva? mai am pana la 12 iul 2015 posibilitatea sa fac apel!
Pot face apel in care sa explic instantei ca nu am stiut ca trebuia sa cer banii in baza art. 1357 din noul cod civil care inlocuieste art. 998-999 invocate de mine in prima instanta?
Nu cred ca,motivul de respingere a cererii este indicarea gresita a temeiului legal,mai curand faptul ca, ati solicitat restituirea amenzii de la o persoana juridica care de fapt nu a incasat amenda.A propos, de la cine ati solicitat restiuirea amenzii?
Împotriva procesului-verbal seria P nr. xxx din data de rrr (in anexa), încheiat de agentul constatator www , din cadrul Directiei Generale de Politie Locala Sector 6, prin care vă solicit:
În principal:
1) anularea procesului verbal sus-menţionat şi, pe cale de consecinţă anularea măsurii de sancţionare a subsemnatului cu 4 puncte-amendă, în valoare de 320 lei, şi cu 3 puncte de penalizare şi restituirea sumei de 160 lei achitată cu titlu de amendă către bugetul local;
2) anularea Dispozitiei de ridicare si obligarea Directiei Generale de Politie Locala Sector 6 la repararea prejudiciului material in suma de 677,32 lei cu titlu de despagubiri civile pentru daune materiale, actualizata cu rata inflatiei, prejudiciu cauzat prin emiterea nelegala a Dispoziţiei de ridicare a autoturismului, cu nerespectarea reglementărilor incidente în aceasta materie.
În subsidiar, înlocuirea sancţiunii aplicate subsemnatului cu măsura avertismentului.
====
Dupa care am expus pe larg etc.
Este ceva eronat in modalitatea prin care am cerut restituirea banilor?!
Inteleg ca pot face apel in 30 de zile de la comunicare. Insa poate gresesc numarand 30 de zile de la data de 15 iunie 2015 (data pronuntarii)!!?
Am fost ieri, 29 iun 2015, la judecatoria sector 6 si mi-au spus ca inca nu este redactata hotararea sau motivarea (care ma intereseaza pe mine) - sincer, eu nu stiu care este diferenta intre acestea doua.
De cand curge termenul de 30 de zile pentru apel? De la data pronuntarii (15 iunie 2015) sau de la o data ulterioara, care reprezinta data comunicarii?
va multumesc inca o data foarte mult pentru ajutor
Din Sentinta pe scurt a instantei raportat la ce ati solicitat reiese ca vi s-a respins doar capatul de cerere cu privire la prejudiciul material, neputand face probabil dovada unui prejudiciu cauzat de emiterea Dispozitiei de ridicare.