avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

Buna ziua! Doream sa va intreb daca poate beneficia sotul meu de stimulent de insertie. Mentionez ca, ambii parinti indepliesc conditiile pentru a beneficia de stimulent de insertie. Pana la aceasta data am beneficiat eu, insa doresc sa intru pentru o perioada de timp in concediu fara plata si as vrea sa beneficieze in continuare de stimulent sotul meu. Se poate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:59, 1 Iulie 2015
1. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor prevede numai pentru concediu crestere copil (CCC) posibilitatea de a fi luat de ambii parinti, alternativ.
- Pentru stimulentul de insertie nu este prevazuta o asemenea posibilitate.

2. Pe perioada cat veti in concediu fara plata (CFP) veti suspenda plata stimulentului de insertie care se va relua dupa terminarea CFP si pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc oanaoproiu oanaoproiu Buna ziua, Voi alege sa stau in CCC 1 an. Am urmatoarele intrebari: 1) Tatal poate intra in CCC si mai devreme de 11 luni ale mele, sau doar in luna a12 ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru tata in al doilea an ConcediuCopil ConcediuCopil Buna seara, Am optat pentru Concediu de crestere copil pana la varsta de 1 an. Sotul meu va intra si el in ultima luna in concediu de crestere copil conform ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? DaCi11 DaCi11 Buna ziua, am un copil de 11 luni. Dupa cele 126 de zile, am revenit la servici, fara sa intru deloc in concediu de crestere copil. Am beneficiat si ... (vezi toată discuția)