avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... PROIECTUL DE MODIFICARE AL LEGII 514/2003 PROPUS DE ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

PROIECTUL DE MODIFICARE AL LEGII 514/2003 PROPUS DE MINISTERUL JUSTITIEI

Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic

Articol unic:
Legea nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 867 din 5 decembrie 2003, se modifică şi se completează după cum urmează:

După articolul 8 se introduce un articol nou, articolul 81, cu următorul cuprins:
”(1)Consilierul juridic din statele membre ale Uniunii Europene poate exercita profesia de consilier juridic în România dacă îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, mai puţin cea cu privire la cetăţenia română şi la domiciliu.
(2) Pentru a acorda consultanţă juridică privind dreptul românesc, consilierul juridic prevăzut la alin. (1) are obligaţia de a susţine un examen de verificare a cunoştinţelor de drept românesc şi de limbă română, organizat de persoana juridică cu care are raporturi de muncă.
(3) Consilierul juridic din statele membre ale Uniunii Europene nu poate pune concluzii în faţa instanţelor judecătoreşti şi a celorlalte organe jurisdicţionale şi judiciare.”

Dragi colegi, eu una am ramas fara replica.
Tare destept mai esti.........
In UE nici nu exista consilieri juridici, sunt numai avocati : avocati de stat, avocati de afaceri, etc.
Cat despre constituirea unei societati- mai documenteaza-te pe tema libertatii in exercitarea unei profesii.
CJ au ajuns ultimii dintre toate profesiile cu caracter juridic datorita ,, reprezentantilor nostri" cat si datorita avocatilor fiindca ei se tem de concurenta si nu cei care raporteaza zilnic manegerilor rezultatele actiunilor lor.
catre cel care hotaraste cum sa isi exercite activitatea un CJ...
nu cred ca esti incadrat CJ.
habar nu ai ca statele din UE au desfiintat aceasta profesie prin includerea tuturor CJ pe tabelul avocatilor (ex. Franta, etc).
documenteaza si ,,rumega" inainte de a face afirmatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)
Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)
Juristii sunt obligati sa se inscrie in colegiul consilierilor juridici? mmf mmf Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: urmeaza sa ma angajez ca jurist la o firma si nu stiu daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)