Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conflict de interese
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conflict de interese

M-ar interesa sa stiu daca dintr-o comisie de acordare a unor drepturi, pot sa faca parte si sotul si sotia, sau intra la "conflict de interese" , sau la incomatibilitate?
Din cate stiu nu se poate, si chiar intra sub incidenta codului penal.. Daca e adevarat cum spun eu, as dori si baza legala unde scrie acest lucru.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2015
hdanny, utilizator
Cel mai recent răspuns: IONEL ILIE , 20:31, 1 Iulie 2015
Infracţiuni de serviciu

Art. 301

Conflictul de interese

(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este acesta un caz de conflict de interese? stelyan 01 stelyan 01 Daca un director al unei institutii publice cum este APIA, aproba , acordarea unei subventii mamei lui ( aproba prin semnatura si parafa dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese?! AndreiMIT AndreiMIT Buna ziua, Se da urmatoarea situatie, 2 surori au 2 prieteni cu care inca nu sunt casatorite, prietenul uneia dintre ele lucreaza ca audit pentru o ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate, conflict de interese pentru administratorul public, functie contractuala lex69 lex69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti pana la ce grad de rudenie, sau afinitate sunt stabilite incompatibilitatea si conflictul de interese pentru functia in regim ... (vezi toată discuția)