@hotumattua
1. problema este tot ce ai enumerat - nu au avut autorizatia de la proprietarul conductei de gaz -> am vorbit la distrigaz si au nevoie de autorizatie. Conducta accea imi apartine dupa spusele Distrigaz.
2. este periculos -> vorbit la distrigaz si trebuie sa existe 2 conducte cea de asociatie are presiune mult mai mica. Acum 2-3 saptamani au fost oprite gazele ca la etajul 7 pe capat linie coloana asociatie au fost scurgeri de gaze. De aceasta am inceput sa ma interesez abia dupa 1-2 ani de la lucrare.
3. este posibil ca cineva sa fi falsificat semnata de autorizatie de la proprietar conducta.
@AndradaElla
Conducta particulara este in tot eu trebuie sa ma ocup de mentenanta ei dupa spusele distrigaz / EDF cand a fost facuta. Orice conectare la ea este nevoie de autorizatia mea. Cei din Distrigaz pot face modificari la conducta particulara dar ma indoiesc ca este fara aprobarea sau fara sa anunte proprietarul
Angajaţii Companiei de Apă nu au putut să facă lucrarea pentru că nu au avut avizul notarial al proprietarilor din zonă. Iar aceştia nu şi-au dat acordul pe motiv că utilităţile au fost introduse pe banii lor în urmă cu mai bine de zece ani şi oricine vrea să se folosească de ele acum trebuie să plătească o sumă de bani ca despăgubire.
Arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu, susţine însă că nu există străzi private în oraş, ci doar căi de acces, pentru care au drept de proprietate cei din stânga şi din dreapta. „S-a făcut o lotizare şi la acea lotizare s-a lăsat o cale de acces. Aceasta este o proprietate în indiviziune, dar nu e vorba de o stradă. Şi un proiect se face până la limita de proprietate. Nu intră nimeni pe domeniu privat. La fel de adevărat este şi faptul că sunt foarte multe cazuri când oamenii au plătit pentru reţele, deci ele sunt private, iar pentru a te lega de ele îţi trebuie un aviz de la cine a plătit“, a spus Diaconescu.
Documentele care atestă dreptul de proprietate / utilizare a spaţiului pentru racordarea imobilului la sistemul de distribuţie, în funcţie de soluţia de alimentare - cu extindere de conductă sau branşament din conductă existentă, vor fi următoarele:
Branşament din conductă existentă
> Solicitantul este proprietar
1 Extras CF < 30 zile SAU
Adeverinţă Primărie care atestă existenţa imobilului (teren/construcţie) cu adresa poştală +certificat de atestare fiscală (pentru a se dovedi că solicitantul este plătitor de impozite)+declaraţie pe propria
răspundere din partea solicitantului pentru lipsa de înregistrare în CF (a terenului şi/ sau a construcţiei).
> Solicitantul nu este proprietar
Orice document care să ateste dreptul de utilizare a spaţiului: contract de închiriere, contract de comodat, contract de întreţinere etc. + menţiune olografă din partea solicitantului, dată pe document: "În cunoştinţa sancţiunilor penale pentru fals în declaraţii prevăzute în art.323 şi 326 din Cod Penal confirm că documentul este conform cu originalul şi aspectele menţionate corespund realităţii."
2 Din partea proprietarului imobilului: Declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte calitatea de proprietar al imobilului şi acceptul ca documentele privind accesul la sistem să fie emise pe numele utilizatorului spaţiului.
3 Acordul proprietarului terenului afectat de traseul branşamentului sau al conductei (drum de servitute, drum proprietate privată, alte terenuri)* + ridicare topo pentru terenul respectiv.
* Conform modelului din anexa la prezenta informare. Acest formular poate fi solicitat ulterior depunerii cererii, în funcţie de soluţia de alimentare.
4 Dacă racordarea se face într-o conductă-proprietate a terţilor: Declaraţie pe propria răspundere din partea proprietarului conductei privind acceptul de racordare** SAU
Declaraţie notarială din partea solicitantului referitoare la despăgubirea proprietarului conductei din care se face racordarea.
** Acest formular poate fi solicitat ulterior depunerii cererii, după stabilirea soluţiei de alimentare, când se cunoaşte cu certitudine regimul de proprietate al conductei.
Nota: În unele cazuri, în funcţie de cerinţa autorităţilor locale, la depunerea documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construire pentru realizarea branşamentelor, se poate solicita un nou extras CF, actualizat, nu mai vechi de 30 de zile sau autorizaţia de construire pentru spaţiu.
~ final discuție ~