avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Telefonul in timpul programului de lucru - baze legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Telefonul in timpul programului de lucru - baze legale

Buna ziua,

inca de la reinceperea activitatii, angajatorul mi-a precizat (desi nu este specificat nicaieri acest lucru in scris si nici macar in scris nu a fost facuta precizarea) ca nu am voie sa folosesc deloc telefonul in timpul serviciului, numai pentru a fi contactata in cazul unor urgente medicale majore. Angajatorul a spus ca in codul muncii e specificat ca nu avem voie sa folosim telefonul in timpul programului de lucru si chiar trebuie sa il predam angajatorului pe perioada cat ne desfasuram activitatea dar a zis ca el nu ne va lua totusi telefoanele. Am incercat sa gasesc informatia legata despre acest lucru si nu am gasit nimic. Exista undeva unde este precizat acest aspect sau nu? Este abuziva impunerea? Exista o baza legala pentru aceasta impunere? Am nevoie sa vad exact paragraful din codul muncii/legea care precizeaza acest aspect. mentionez ca am o activitate normala de birou, traducator, nu impune lucrul direct cu clienti sau oricare alta persoana din firma. Si nu am abuzat de acest lucru pana acum.

Va multumesc anticipat.
NU ! Dar poate in Regulamentul de ordine interioara !
Patronul nu vă poate reţine telefoanele, el poate însă să prevadă în regulamentul intern că vă este interzis să folosiţi telefonul mobil în timpul serviciului, şi dacă vă vede cu el vă poate sancţiona disciplinar.
...Am nevoie sa vad exact paragraful din codul muncii/legea care precizeaza acest aspect. ...


Nu exista text de lege care sa reglementeze asa ceva.
am cerut ROI-ul si inca nu mi s-a dat. Din cate stiu eu , la semnarea in urma cu cativa ani a ROI nu era specificat acest lucru. Eu am revenit din ccc si au fost discutii pentru ca nu voiau sa ma primeasca inapoi la serivici. Am rezolvat momentan cu avocati si incerc sa imi dau seama daca ceea ce mi-au impus cu telefonul e abuziv sau nu, pentru ca si asa momentan sunt izolata separat de restul colegilor de birou. Deci daca in ROI nu e precizat acest lucru, nu exista nicaieri in lege scris legat de folosirea telefonului in timpul programului de lucru.
am primit si ROI, se pare ca desi sunt angajata de 3 ani infirma, nu l-am avut semnat pana la acest moment. In ROI nu se spefica nimic despre telefon decat atat : "este interzisa desfasurarea unei activitati personale sau private in timpul orelor de program" . Sa inteleg ca si telefonul intra tot la acest capitol?

Alte discuții în legătură

Intoarcere din ccc -optiunea 1 an snap1980 snap1980 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns: as vrea sa optez pt un program de 6 ore dupa intoarcerea la munca, chiar si dupa ce implineste 1 an copilul, In ... (vezi toată discuția)
Fotografiere intre angajati in timpul programului de lucru daniela.neagu daniela.neagu Buna ziua, ce reglementari se pot introduce in Regulamentul Intern privind fotografierea angajatilor intre ei? Poate firma interveni in vreun fel daca un ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate din ccc nicoletasorinaionascu nicoletasorinaionascu Buna seara, As vrea sa aflu si eu raspunsul la urmatoarea situatie: ma intorc din concediu de crestere copil dupa 1 an si compania in care lucrez m-a chemat ... (vezi toată discuția)