avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Telefonul in timpul programului de lucru - baze legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Telefonul in timpul programului de lucru - baze legale

Buna ziua,

inca de la reinceperea activitatii, angajatorul mi-a precizat (desi nu este specificat nicaieri acest lucru in scris si nici macar in scris nu a fost facuta precizarea) ca nu am voie sa folosesc deloc telefonul in timpul serviciului, numai pentru a fi contactata in cazul unor urgente medicale majore. Angajatorul a spus ca in codul muncii e specificat ca nu avem voie sa folosim telefonul in timpul programului de lucru si chiar trebuie sa il predam angajatorului pe perioada cat ne desfasuram activitatea dar a zis ca el nu ne va lua totusi telefoanele. Am incercat sa gasesc informatia legata despre acest lucru si nu am gasit nimic. Exista undeva unde este precizat acest aspect sau nu? Este abuziva impunerea? Exista o baza legala pentru aceasta impunere? Am nevoie sa vad exact paragraful din codul muncii/legea care precizeaza acest aspect. mentionez ca am o activitate normala de birou, traducator, nu impune lucrul direct cu clienti sau oricare alta persoana din firma. Si nu am abuzat de acest lucru pana acum.

Va multumesc anticipat.
In opinia mea, daca nu ati semnat Reg.Intern nu va poate fi incident acesta.

Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.

Desfasurarea unei activitati personale sau private in timpul orelor de program nu cred ca poate implica si vorbitul la telefon.
acum imi cer sa semnez acest ROI, banuiesc ca nu pot refuza. Eu m-am intors din CCC in urma cu 1 luna si mi-au spus ca ma vor da afara dupa cele 6 luni care ii obliga statul sa ma mentina la locul de munca. Ma pot da afara mai devreme de cele 6 luni daca stipuleaza ei ceva din acest ROI?
Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Interpretarea este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din ccc -optiunea 1 an snap1980 snap1980 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns: as vrea sa optez pt un program de 6 ore dupa intoarcerea la munca, chiar si dupa ce implineste 1 an copilul, In ... (vezi toată discuția)
Fotografiere intre angajati in timpul programului de lucru daniela.neagu daniela.neagu Buna ziua, ce reglementari se pot introduce in Regulamentul Intern privind fotografierea angajatilor intre ei? Poate firma interveni in vreun fel daca un ... (vezi toată discuția)
Reincepere activitate din ccc nicoletasorinaionascu nicoletasorinaionascu Buna seara, As vrea sa aflu si eu raspunsul la urmatoarea situatie: ma intorc din concediu de crestere copil dupa 1 an si compania in care lucrez m-a chemat ... (vezi toată discuția)