avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema obtinere autorizatie constructie garaj.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema obtinere autorizatie constructie garaj.

Buna seara!
De 5luni, ma tot chinui sa obtin autorizatie pentru constructia unui garaj.
Am obtinut certificat de urbanism, acordul primariei, al consiliului judetean Ilfov, aviz de la mediu, directia sanatate publica, apa canal, mediu, dar cel de la Enel electricitate nu vor sa imi dea aviz pe motiv ca intre axul stalpului de curent de la poarta si firele de electricitate si garaj sunt 2metri si ei sub 5m nu imi dau voie. Garajul are 6,5m lungime si 5metri latime. In spatele garajului este casa, deci nu am cum sa ma retrag 5metri ca intru in casa. Am platit si proiectantul degeaba, avize, taxe. Vreo 2300 de lei cheltuiti si nu am pus o caramida. Daca stiam nici nu ma mai apucam. Exista vreo solutie sa pot face vreun garaj fara autorizatie? Daca il fac demontabil mai trebuie autorizatie? Aviz de la Enel nu stiu daca am sanse sa obtin, deja mi-am luat gandul.. Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Pot face ceva fara sa risc sa ma amendeze? Am vrut sa fac cu autorizatie, dar nu reusesc, nu se poate, este imposibil din pacate.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
alexandruuu99, utilizator
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 11:02, 29 Iulie 2015
Cumpărați-vă un generator electric și nu mai depindeți de nimeni. Se găsesc la prețuri promoționale și astfel nu mai depindeți de ENEL care este o PACOSTE, la fel ca toată SC. ELECTRICA care știu doar să jumulească
Pentru ce generator electric? Eu am curent electric la casa. Pur si simplu acel aviz nu este pentru racordare la enel, doar sa reiasa ca imi dau si ei voie sa construiesc garajul fara sa ii incurce. Va zic sincer, in tara asta este greu sa fii cinstit si sa faci totul legal... Eu nu vreau sa dau la nimeni spaga, vreau sa fie facut legal. Aceste avize sunt necesare pentru obtinerea autorizatiei.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2015
alexandruuu99, utilizator
au inteles ca este vorba de garaj??? deoarece acesta nu poate sa aiba o inaltime care sa incurce accesul la firele electrice( asta ca si parere personala), in plus avizul de la ei este pentru subteran, sa nu existe ceva prize de pamant ce ar fi acoperite de constructie sau cabluri care ar putea fi taiate.
Incercati constructie usoara provizorie poate asa este mai usor, daca vorbim de un simplu garaj.
avizul de la ei nu este pentru subteran. Nu ii incurca cu nimic inaltimea garajului ca il fac in interiorul curtii si firele sunt la 3m in exterior. Constructie usoara provizorie nu merita. Bani cheltuiti aiurea. La altii le-au dat desi aveau 30cm intre garaj si cablurile electrice si eu am 3m si inca nu am avut aviz favorabil.
Am rezolvat, am obtinut avizul de la ei pana la urma. Intre timp, m-am apucat de constructie inainte de a lua autorizatia. Acum am si autorizatia. Imi fac si un hol mare in spatele casei. Pentru ala nu mai umblu dupa autorizatie, imi ajung cateva luni cu atata bataie de cap. Va sfatuiesc sa cascati bine ochii inainte de a face oconstructie, interesati-va ce implica sa nu vatreziti cu banii cheltuiti aiurea.

Alte discuții în legătură

Refuz racordare enel energie AldonaMihaila AldonaMihaila Buna seara, Ma confrunt si eu cu o problema creata de compania Enel. Am achizitionat un teren pe care exista si o constructie (fosta pensiune, ulterior ... (vezi toată discuția)
Stalp electric in mijlocul curtii AnaMaria2411 AnaMaria2411 Buna seara! Curand voi primi un teren de la parinti care are un stalp de intalta tensiune fix in mijloc plus fire de inalta tensiune deasupra . As dori ... (vezi toată discuția)
Retea de medie tensiune peste terenul meu furgim furgim Ce pot face in cazul in care pe terenul meu trece o retea de medie tensiune electrica? Intra cam jumatate de metru peste o latura a terenului. Si din ce ... (vezi toată discuția)