Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei traim in Canada si mama are vea sa vanda apartamentul din Romania.
Nici eu nici sora mea nu suntem interesate financiar in mostenirea casei.
Din pacate sora mea nu vrea sau nu are timp sa ii dea mamei mele o procura prin care aceasta sa poate vande casa. Ce optiuni are mama in aceasta situatie.
Poate sa vinda casa numai cu o procura semnata de mine si o declatie prin e-mail de la sora mea ca nu este intersesata in mostenirea casei?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
actiunea privind iesirea din indiviziune o poate introduce, la judecatoria in a carui raza de competenta este situat imobilul in cauza, oricare dintre coindivizari .
se va face expertiza pt evaluare si lotizare , se vor audia martori.
acte, interogatoriu.
nu este nevoie sa va prezentati personal, puteti mandata un avocat sa va reprezinte.
Mama are o procura speciala data de sora mea cu doi ani in urma pentru a accepta succesiunea tatalui meu.
Poate fi folosita aceasta procura si pt iesirea din indiviziune?
Procura specifica ca mama poate sa o reprezinte la toate instantele investite in aceasta cauza succesorala.
Procura data de sora dvs pentru acceptarea succesiunii nu poate fi folosita pentru vanzarea imobilului.
In acest sens trebuie sa dea o prucura speciala in care se va specifica ca este pentru vanzarea imobilului.
In situatia in care sora dvs refuza sa va dea dvs sau mamei dvs, sau unei alte persoane procura speciala in acest sens, intrucat intrucat instrainarea imobilului nu se poate face decat cu acordul tuturor proprietarilor, nu va ramane decat sa introduceti o actiune de iesire din indiviziune.
In aceasta situatie, pentru a simplifica procesul ( atat ca durata cat si in privinta costurilor), se poate incheia o tranzactie care va fi consimtita prin hotararea judecatoreasca.
procura in vederea vanzarii imobilului se elibereaza de la consulat .
daca sora dvs insista sa nu se vanda imobilul in cauza, puteti depune actiunea privind sistarea starii de indiviziune .
ulterior, dupa pronuntarea instantei veti putea vinde cotele-parti din imobilul respectiv, apartinand mamei dvs si dvs .
Poate sa-mi explica cineva ce inseamne iesire din starea de indiviziune?
Daca sa zicem iesim din starea de indiviziune eu si mama mea sau o scoatem pe sora mea din starea de indiviziune, cum putem vinde numai o parte din casa? Cine vrea sa cumpere parte dintr-o casa?
Cum putem sa o convingem pe sora mea sa vanda dupa ce iesim din indiviziune?
In final problema se rezume la cum poti vinde partea ta de mostenire daca celalalt mostenitor nu vrea sa vanda?