avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Copie dosar de executare
Discuție deschisă în Executare silită

Copie dosar de executare

Buna ziua,am cerut copia dosarului executional ,am primit dosarul care nu este numerotat deloc.In adresa trimisa de executor la instanta se specifica faptul ca au trimis dosarul in copie certificata ,dosarul este cusut,numerotat si sigilat.Daca copia primita de mine nu este numerotata inseamna ca nici dosarul executorului nu este numerotat.Este legal asa?Normal executorul nu trebuie sa numeroteze filele in momentul atasarii lor la dosarul de executare?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2015
tatiana28, utilizator
Cel mai recent răspuns: tatiana28 , utilizator 13:42, 12 Iulie 2015
Va multumesc pentru raspuns.Dosarul a fost trimis catre instanta dupa ce am platit copiile,dosarul continea 30 file numerotate de la 1 la 30,in adresa inaintata instantei executorul scria ca dosarul este cusut,numerotat,sigilat si conform cu originalul.Eu am solicitat ulterior dosarul de executare deoarece nu l-am consultat la instanta si bineinteles am platit din nou pentru copii ,executorul mi-a trimis la fel adresa sa platesc pt 30 file si am primit 51 file iar nici o fila nu era numerotata,de aici si nedumerirea mea,cum poate sa trimita executorul dosarul in instanta si sa spuna ca este conform cu originalul cand de fapt el nu este conform cu originalul deoarece originalul nu este numerotat?
Multumesc.
In primul rand, dvs' nu sunteti "la instanta", pur si simplu v-a oferit copia dosarului. Avand in vedere ca la instanta se mai selecteaza actele ce trebuie trimise si nu sunt relevante, dvs cel mai probabil va trimis intreg dosarul, nu l-a mai selectat, asa ca zic ca e bine :).
LA instanta se trimite asa, deoarece asa este procedura. Pentru debitor nu este specificat. Daca aveti nelamuriri cu dosarul de executare, consultati dosarul la instantasau faceti-va o programare sa-l studiati la executor. In alta ordine de idei, este cam irelevant daca foile care v-au trimis catre dvs' nu este conform cu originalul sau aveti mai multe... Probabil in acest timp s-au mai efectuat proceduri pentru recuperarea creantei. Ajung la executor zilnic sute de foi de la diverse institutii, chiar si mai tarziu decat trebuie.
Dupa opinia mea, nu mai pierdeti timpul cu astfel de chestii, deoarece consumati bani si nu castigati mai nimic. Cel mai indicat, vorbiti cu executorul sau cu creditorul, incercati sa faceti un angajament de plata iar lucrurile vor fi mult mai simple. Va vor ridica popririle pe conturi cat si pe salariu (daca aveti), iar diverse cheltuieli de executare se vor opri. :)
Deoarece, aproape orice act care se efectueaza in dosarul dvs' vi se vor imputa ca fiind cheltuieli de executare :), cat si in contractul dv probabil curg dobanzi si penalitati pana la stingerea creantei. Deci, mergeti si faceti un angajament de plata si sperati ca vi-l aproba :)
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul judecatoresc forteaza nota tatiana28 tatiana28 Buna seara.In urma cu cateva luni,dupa ce (greu) am obtinut o copie dupa dosarul de executare ,dosarul mi-a fost trimis cu filele numerotate cu pixul in ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru achitata iar instanta sustine contrarul Alin Ursu Alin Ursu Buna ziua, Am depus o cerere de chemare in judecata si totodata am achitat si taxa judiciara de timbru necesara (200 lei pentru cerere cu valoare redusa). ... (vezi toată discuția)
Dosar...nu mai nteleg nimic... Dahrma Dahrma Astazi am fost sa-mi fac o copie dupa dosarul de executare de la judecatorie. As dori sa descriu pasii pe care cred eu ca s-au facut pana a ajunge dosarul la ... (vezi toată discuția)