avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune apartament

Buna ziua.. as dori sa intreb daca se poate face succesiune pe apartament daca nu este intabulat..este trecut pe parintii mei iar unul din parinte a decedat..

Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:02, 10 Iulie 2015
Fara intabulare nu se poate dezbate mostenirea de notar.
Puteti dezbate mostenirea. La dezbaterea succesorala nu este nevoie de intabulare. Vi se pune in vedere dupa eliberarea certificatului de mostenitor ca pentru opozabilitate fata de terti si pentru a face alte operatiuni juridice intre vii este necesara intabularea imobilului. Mergeti la notar si dezbateti succesiunea .
In cazul mostenirilor nu este necesara intabularea. Aceasta se poate face de catre mostenitori ulterior.

Un imobil neintabulat poate fi dobandit fara intabulare cu unele exceptii mentionate in hotararea Consiliul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România din 13.08.2014 printre care si drepturilor reale provenite din moştenire.(art. 1, alin. (1) lit. a.)

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Decizie in baza legii nr10/2001 mihai09 mihai09 buna ziua, parintilor mei li s-a restituit in natura in baza legii nr10/2001 un imobil neintabulat in cf. prins sentinta si decizie defintiva si ... (vezi toată discuția)
Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)