avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Garantii reale si personale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Garantii reale si personale

Care sunt garantiile reale si personale? Care este diferenta dintre cele doua?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 19:28, 14 Iulie 2015
Garantiile reale sunt drepturi reale asupra bunurilor mobile sau imobile afectate garantarii unei obligatii ,conferind titularului lor un drept de urmarire si un drept de preferinta.Ele se pot consitui fara deposedarea constituitorului(ipoteca) sau,cu deposedarea lui (gajul)
Garantiile personale .constau in angajamentul pe care o alta persoana (garantul)decat debitorul si-l asuma fata de creditor,in scopul asigurarii r ealizarii creantei acestuia si, care poate avea un caracter accesoriu,atunci cand garantul se obliga sa achite chiar obligatia asumata de debitor,daca acesta nu o aduce la indeplinire(este cazul fidejusiunii)sau un caracter autonom,daca el isi asuma o obligatie noua ,independenta de cea angajata de catre debitor(este cazul garantiilor autonome).Garantiile autonome conform art.2.321-2.322 Noul Cod Civil sunt:Scrisoarea de garantie si Scrisoarea de confort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea gajului la arhiva si notarea in cartea funciara. ContSters61634 ContSters61634 Salut. Am o nedumerire referitoare la [b]notarea gajului in cartea funciara.[/b] Potrivit Codului civil: [i] Art. 2.480. - Gajul poate avea ca obiect ... (vezi toată discuția)
Executare silita lumifatu lumifatu spuneti-mi va rog daca este posibil in cazul contractarii unui credit in al carui contract nu s-a garantat cu casa, executarea silita se poate face atat pe ... (vezi toată discuția)
Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)