avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere sarbatori vs zile concediu legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere sarbatori vs zile concediu legal

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca este normal/legal,atunci cand sunt zile libere de sarbatoare,sa-mi fie retinute zile din concediu de odihna.
Va multmesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 6 Ianuarie 2023
Depinde de modul in care este pusa acea virgula. Insa, in opinia mea, textul de lege - art.145 alin.3 C.mun. - nu lasa loc de interpretari.
Daca ar fi fost scris; ''sarbatorile legale si zilele libere in care nu se lucreaza,stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil''...,da,avea cu totul o alta interpretare,una care nu se putea interpreta.
Nici prevederea actuala nu are cum sa fie interpretabila.
Bună ziua. Dacă firma a emis o Decizie conform căreia trebuie să lucrăm în zi de sărbătoare legală, cu timp liber acordat peste mai mult de 30 zile, eu pot să nu mă prezint în ziua de sărbătoare fără repercusiuni? Mulțumesc
A-ti semnat acea decizie?

Termenul nu poate fi mai mare de 30 de zile .

Alte discuții în legătură

Calcul zile de concediu la 2 ore lucratoare 5 zile pe saptamana dulap_79 dulap_79 CATE ZILE DE CONCEDIU POT AVEA DACA LUCREZ 2 ORE PE ZI? TIMP DE 5 ZILE? (vezi toată discuția)
Zilele de sâmbătă și de duminică fac parte din perioada de concediu legală? viktorV viktorV Stimați forumiști, Zilele de sâmbătă și de duminecă cuprinse în zilele de concediu legal, acordat salariatului și admise de angajator, fac parte din ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ContSters10241 ContSters10241 Buna Ziua Cate zile de concediu de odihna trebue sa efectueze un salariat cu o norma de 4 ore zi. Multumesc (vezi toată discuția)