avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere post

buna ziua;va rog sa-mi raspunde-ti la urmatarea problema:mi s-a comunicat ca se reduce postul pe care sint angajat;motivul era nerealizarea target-ului de vinzari.va rog sa-mi spune-ti ce drepturi am in cazul de fata.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:16, 16 Iulie 2009
Acest preaviz este acordat in cazul demisiei , in cazul concedierii pentru desfiintarea postului preavizul este de 20 de zile lucratoare.

Salariul compensatoriu se acorda in situatia in care contractului individual de muncă a incetat din motive ce nu ţin de persoana salariatului. El este acordat de catre angajator, indiferent daca are sau nu ccm incheiat la nivel de unitate.
la cit timp dupa primirea instiintarii de demitere trebuie sa primesc decizia,ce trebuie sa contina aceasta si ce reprezinta contractul colectiv la nivel national(este cumva codul muncii)?
Decizia ar trebui sa o primiti la 5 zile dupa expirarea preavizului de concediere. Contractul colectiv de munca la nivel national este o conventie care se aplica tuturor angajatorilor si angajatilor, conform Legii 130/1996:
[ link extern ]
Il puteti studia aici:
[ link extern ]
calin andrei a scris:

la cit timp dupa primirea instiintarii de demitere trebuie sa primesc decizia,ce trebuie sa contina aceasta si ce reprezinta contractul colectiv la nivel national(este cumva codul muncii)?


1. Potrivit art.74 din Codul muncii (1) Decizia de concediere se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu:
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64 C.mun.

2. Contractul colectiv de munca este conventia incheiata intre patron sau organizatia patronala, pe de o parte, si salariati, reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)
Art 65 alin. 1? helenita helenita Art. 65. [concedierea pentru motive obiective] (1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary am si eu doua intrebari, daca ma poate ajuta cineva... prima: se poate ca o firma sa-si dea muncitorii in somaj fara sa le ofere preaviz inainte? a doua: ... (vezi toată discuția)