avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz zile lucratoare in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz zile lucratoare in weekend

Buna seara! Sunt un angajat part-time cu un program de lucru de 5 zile pe saptamana (liberele nu sunt neaparat in weekend). Am auzit de la un cunoscut ca in cazul in care in perioada de preaviz se lucreaza in weekend, acele zile nu se pun la preaviz... Este adevarat?
De exemplu, daca eu imi dau demisia in prima zi a unei luni (intr-o zi de luni), si lucrez toate weekend-urile, ultima zi de preaviz ar fi in data de 28 a lunii respective, sau se va prelungi perioada de preaviz si in luna urmatoare?
Este vorba de un preaviz de 20 de zile
Cel mai recent răspuns: Tony93 , utilizator 08:31, 16 Iulie 2015
1. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

2. Zilele de repaus saptamanal nu intra in calculul preavizului, decat in situatia in care preavizul este stipulat in c.i.m. in zile calendaristice.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie crissty15 crissty15 Buna ziua, Am si eu cateva intrebari in legatura cu \\" Demisie\\": eu mi-am gasit de lucru in alta parte si le-am spus angajatorilor ca vreau sa plec de la ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz Dadika Dadika Buna dimineata. Va rog sa mă luminați în câteva aspecte...In cim scrie 8 ore lucru ,5 zile săptămână preaviz 20 zile..Ok până acum toate bune și ... (vezi toată discuția)
Abateri de la programul stabilit în contractul meu de muncă weert weert Salutare! Lucrez (full time) la un BPO de 3 zile. Proiectul la care lucram a fost închis, și am fost transferat la un altul. Am primit un amendament la ... (vezi toată discuția)