Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , creditul este de nevoi personale si nu are nimic garantat este cumva eroare si a banci ca nu si-a facut asigurae in caz de deces si cum au putut sa faca o asigurare in caz de deces din accident parinti mei au murit de cancer.. amindoi au platit 7 ani fara a avea intirziere la credit este facut in 2007 nu au nimic pe numele lor casa este singurul bun pe care il avem dar este pe numele lui bunicu din partea mamei care a decedat in 1994,succesiunea nu sa dezbatut parintii mei au murit unul in 2010 ianuarie tata ,mama a platit in continuare pana in 2014 luna mai ,in iunie pe 03.06.2015 a decedat.... ce mi se poate intinpla?//MULTUMESC...........
Eu chiar nu inteleg care este problema dvs.Daca nu ati mostenit nimic de la parintii-debitori,nu aveti nici o problema cu creditul parintilor,daca situatia este asa cum o descireti ,nu vad cum si-ar recupera banca banii,in momentul in care,ati accepta mostenriea, atunci veti avea probleme, deoarece, conform art.1.155(1) Noul Cod Civil'Mostenitorii universali si cu titlu universal contribuie la plata datoriilor si sarcinilor mostenirii proportional cu cota succesorala ce ii revine fiecaruia."Faptul ca, parintii dvs.nu au facut succesiunea dupa bunicul dvs. se poate rezolva prin procedura dezbaterii succesive a succesiunii.
Eu cred ca, in esenţă, userul care a postat întrebarea vrea să ştie dacă locuinţa/casa care este pe numele bunicului decedat va fi considerata moştenire de la părinţi sau direct de la bunic. Pentru că, în logica mea - care nu este a unui jurist - o eventuala dezbatere succesiva a succesiunii va conduce la moştenirea casei întâi de catre părinţii de la bunic şi apoi de către user de la părinţi. În acest caz, casa - în opinia mea - se va considera moştenire de la părinţi, caz în care va trebui achitat şi creditul. Îmi cer scuze, eu nu sunt jurist şi nu-mi place să mă bag unde nu mă pricep, dar am simţit nevoia să intervin deoarece cred că aceasta este - reformulată - problema la care s-a solicitat răspuns
Ce ma sfatuiti sa fac acasa a venit dupa un an un plic in care scria in vederea mostenitorilor adica seia ce am mostenit de la parinti mei ... NIMIC.. nu am luat plicu... dar ce ar putea face banca in lipsa mea sau a luari la cunostinta a celor trimise de banca ... MULTUMESC
Nici nu conteaza daca mosteneste de la bunic sau parinti, caci banca e creditor si poate ataca mostenirea daca aceasta s-ar transmite direct la nepot. Ar avea si sanse mari si, pe parcurs, s-ar cheltui sume care nu vad sa ajute debitorul.
Credit banca
Florin Negrea
Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , ... (vezi toată discuția)