avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit banca

Subiect: credit banca

Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , creditul este de nevoi personale si nu are nimic garantat este cumva eroare si a banci ca nu si-a facut asigurae in caz de deces si cum au putut sa faca o asigurare in caz de deces din accident parinti mei au murit de cancer.. amindoi au platit 7 ani fara a avea intirziere la credit este facut in 2007 nu au nimic pe numele lor casa este singurul bun pe care il avem dar este pe numele lui bunicu din partea mamei care a decedat in 1994,succesiunea nu sa dezbatut parintii mei au murit unul in 2010 ianuarie tata ,mama a platit in continuare pana in 2014 luna mai ,in iunie pe 03.06.2015 a decedat.... ce mi se poate intinpla?//MULTUMESC...........
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2015
Florin Negrea, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: elenagabi , utilizator 17:28, 23 Iulie 2015
Repet, daca nu ati facut dezbaterea mostenirii si, nu aveti certificat de mostenitor nu sunteti nici debitor, daca acceptati mostenirea, deveniti debitor si banca va executa bunurile mostenite ptr.acoperirea debitului(capital+dobanda) in rest, discutii colaterale.
Daca deschid succesiunea Banca pote sa ma execute pe mine eu preiau de la Bunicu va amintesc ca Bunicul este si el decedat din 1994 inainte sa moara parinti mei parinti au murit TATA in 2010 MAMA in 2014
Nu conteaza, creditorul trebuie doar sa afle de bun, ca apoi poate ataca si dezbate el mostenirile, de aceea spun.
Succesiunile sunt deschise, banca poate, dupa ce afla, sa ingtroduca actiune in instanta si obtine si cele doua dezbateri de mosteniri si hotarare si executa. daca vrea si e interesata, caci depinde de valoarea creditului, a casei, de politicile bancii etc.
Valoarea creditului este de 15.000 RON exista in legislatie vreun termen de prescriptie de ce pana acum nu ma dat in judecata a trecut totusi un an
@nirolf74,
Văd că nu v-a răspuns nimeni dintre cei care cunosc legislaţia. Eu nu o cunosc, dar vă pot relata foarte pe scurt un caz asemănător, legat de termenul de recuperare a datoriilor. Un coleg de-al meu a avut încheiat un contract cu un furnizor de utilităţi. Dat fiind faptul că de acel contract beneficiau mai multe persoane, iar unele nu achitau sumele care le reveneau, colegul meu a reziliat contractul, pentru a încheia unul nou, exclusiv pentru locuinţa lui. La momentul rezilierii a fost în audienţă la unul dintre şefii companiei respective, care, după ce a văzut datele cazului, a decis ca titularul contractului (respectiv, colegul meu) să achite factura până la data respectivă (de fapt, cea mai recentă factură emisă), urmând ca sumele care urmau să fie plătite de la acel moment până la rezilierea în fapt (deci, debranşarea celorlalte apartamente şi rebranşarea apartamentului lui) să nu-i mai revină lui şi să fie achitate de ceilalţi locatari ai clădirii în momentul în care ar fi dorit să încheie, la rândul lor, contract cu firma respectivă de utilităţi.
Şi acum vine partea oarecum similară cu cea a dvs. După vreo 3 ani, colegul meu a primit în cutia de scrisori o înştiinţare de la o firmă recuperatoare de creanţe în care i se spunea că are datorii la respectivul furnizor de utilităţi de "x" lei, cu penalităţi de întârziere, şi că dacă nu achită suma va fi dat în judecată. Deci, DUPĂ 3 ANI!! (Cazul lui s-a rezolvat, pentru că a mers din nou în audienţă, iar la conducerea companiei era cunoscut cazul şi a fost vorba despre neglijenţa unui funcţionar care nu a operat corect toate datele şi de aceea a apărut ca restanţier), dar ceea ce am vrut eu să subliniez este termenul de 3 ani (poate chiar mai mult) în care i-a venit acea somaţie cu avertizarea că dacă nu plăteşte va fi acţionat în instanţă. Aşadar, dacă există un termen de prescripţie, acesta este mult mai mare, nu doar un an... Nu vreau să vă îngrijorez, dar este bine să ştiţi aceste lucruri pentru a nu vă trezi, la un moment dat, într-o situaţie din care veţi putea ieşi mai greu decât acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit banca Florin Negrea Florin Negrea Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit banca Florin Negrea Florin Negrea Daca am mostenit un credit inpropiu spus. Eu am stat in casa cu parinti mei ei au avut un credit la pireus au platit 7 ani. Dupa 7 ani au decedat amindoi casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)