avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita de catre Firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita de catre Firma de recuperare

Am primit o comunicare de la o firma de recuperare,prin care mi se solicita plata unei sume restante din anul 2009, de 298 lei,a unui imprumut pe care l-am avut la acea vreme,la o firma nebancara.
Mi se cere sa platesc urgent in maxim doua rate,altfel dosarul meu va fi inaintat unui Executoriu Judecatoresc pentru executie silita.
Dupa atitia ani eu nu-mi mai aduc aminte de relatia cu Provident !!! Eu stiam ca nu mai am nicio obligatie financiara,iar chitantele nu le-am mai pastrat!!!
In prezent sunt pensionar de invaliditate si am handicap accentuat permanent,cu venit in consecinta.

1.Cum este posibil,dupa atitia ani, sa vina cineva cu aceasta imputare si sa-mi solicite mie acte doveditoare ca am inchis imprumutul,altfel voi fi obligat sa platesc de catre Executorul Judecatoresc?
2.Exista termen de prescriere?
Va rog respectuos sa ma sfatuiti ce sa fac in aceasta situatie?Cum pot sa contesc?
Va multumesc,
Mircea.
Cel mai recent răspuns: Costache Andreea , Avocat 17:31, 17 Iulie 2015
Puteti solicita pe baza de cerere scrisa celor de la Provident sa va comunice daca apareti sau nu la ei cu vreun debit restant, in cazul in care va raspund, va veti dumiri si dvs despre ce imprumut este vorba si eventual cand a fost contractat (i.e. spuneati in msj ca nu stiti exact cand ati luat imprumutul).
Ca regula, creantele/sumele datorate catre terti se prescriu in 3 ani de zile de la data la care suma trebuia returnata. In cazul in care incepe executarea silita si executorul nu doreste sa ia act de faptul ca s-a prescris creanta, atunci puteti face contestatie la executare la instanta competenta. In aceasta ultima instanta va recomand sa apelati la ajutor de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire pentru datorie de acum 9 ani Luciann739 Luciann739 Buna seara astăzi am primit o Proprire Pentru o datorie de acum 9 ani către firma Provident Mi a fost instituită proprietea pe conturile bancare! Nu ... (vezi toată discuția)
Amenintari din partea unei societati de recuperari creante ionutberar ionutberar Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie daca am avut un abonament la un telefon care acum sa schimbat numele societatii de telefonie si acel abonament a ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa prescriere ietam ietam Daca ai avut un imprumut la o institutie bancara, iar prima restanta s-a inregistrat pe 16.05.2009, executorul judecatoresc mai putea obtine executarea silita ... (vezi toată discuția)