Am facut o cerere catre Asociatiei de Proprietari sa-mi raspunda concret ce venituri lunare au membrii Comitetul executiv cat si ceilalti angajati ai asociatiei precum si cum sunt cheltuiti banii pe care eu ii achit lunar. Mi-au raspuns la insistenta mea dupa 2 luni si jumatate,cu art.din Legea 53/2003 si 230/2007, nimic concret.Cum ii pot determina sa-mi dea aceste informatii? Multumesc.
Daca puteti sau nu sa faceti "plangere" la judecatorie este decizia si optiunea dumneavoastra. Instanta poate lua in discutie cerea dumneavoastra, va poate cere sa o completati cu date, inscrisuri, dovezi..., poate judeca sau nu...
In cererea catre judeactorie trebuie sa spuneti ceva concret, ce anume solicitati asociatiei, ce au facut sau nu au facut si sa solicitati ca instanta sa judece si sa oblige asociatia sa faca ceva concret. Modul de exprimare general asa cum l-ati prezentat aici, cu privire la ce "venituri lunare au membrii Comitetul executiv cat si ceilalti angajati ai asociatiei precum si cum sunt cheltuiti banii pe care eu ii achit lunar" este departe de a constitui un capat de acuzare.
Pai cum sa facem ca sa intelegeti!?
Mai cititi pe acest forum si incercati sa obtineti informatiile asa cum le obtin si alti proprietari.
Sunt mai multe metode, fara a fi toate obligatorii, de a rezolva problema informatiilor, in mod amiabil ca intre vecini: participati la viata asociatiei, participati la adunarile generale, discutati cu vecinii, solicitati in scris de la presedinte, pe rand, cate o informatie ce va intereseaza, treceti luna de luna pe la asociatie cu ocazia platii cotelor de intretinere si aflati treptat tot ceea ce va intereseaza...
Daca vreti sa rezolvati problema informatiei cu ajutorul altor institutii (primarie, judecatorie...), contestati conform legii o anumita suma de pe lista de plata in maxim 10 zile de la afisare. O sa primiti un raspuns de la presedinte in maxim 7 zile sau nu. Reclamati apoi la primarie (serviciul asociatii de proprietari) si asteptati raspunsul. Actionati asociatia in judecata concret pentru o anumita problema, de exemplu, contestand o cheltuiala ce vi se reaprtizeaza pe lista de plata si in instanta o sa solicitati ca asociatia sa depuna dovezi ale cheltuielilor (facturi, satate de plata...).
1-când se tine adg se anunta prin afise la fiecare scara cu ceva timp inainte conform legii 230 ,asa ca putea sa va anunte vreun vecin daca chiar voiati sa participati
2-convocarea la adg se face si pe baza de semnatura intrun convocator daci putea macar unul dintre vecini sa va anunte pt ca este imposibil sa nu va aveti bine cu unul dintre vecini
3-aveti acces la orice document al asociatiei ,in baza unei cereri aprobata de presedinte dar numai pt a studia vreun act deci puteti citi linistita pv de la adg in care este consemnat si salariul presedinteleui
4-tot acolo este prevazuta renumeratia comitetului ex daca exista asa ceva
5-asociatia este considerata operator de date cu caracter personal nupoate emite adeverinte cu salarii sau date ale persoanelor angajate
6-faceti o cerere la locul dv de munca catre seful de personal sau director prin care sa solicitati salariul unor colegi sa vedeti daca o sa va emita asa ceva
7-ch.com sunt compuse din-salarii(presedinte,cenzor si personal angajat ,dero,becuri,consumabile,xerox,lavete,etc tot ce tine de functionarea unei firme,impozite catre stat,cass,somaj,etc
8-sa zicem ca aflati salariul presedintelui de ex.600lei cu ce va ajuta--il publicati la ziar?la scara blocului?vi se pare prea mare?cu ce va ajuta?solicitati diminuarea lui?sau majorarea?care e scopul defapt al aflarii valorii sal?
9-problema e sa vedeti daca e aprobat legal asta conteaza nu suma
10-daca faceti act in instanta ce cistigati?asoc face dovada convocarii legale la adg prin care dovedeste simplu si clar ca nu ati binevoit sa participati iar problema cu salariul nici eu nu as emite asa ceva chiar daca ma da in judecata
Reparatie acoperis
MIctheo
In baza legislatiei in vigoare privind functionarea si organizarea asociatiilor de proprietari, am facut o contestatie in prima faza catre presedintele ... (vezi toată discuția)