avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA valoare reziduala cuprinsa in rata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

valoare reziduala cuprinsa in rata

Sunt nedumerita daca am valoarea reziduala prinsa in rata si primesc factura in fiecare luna cu rata si valoarea reziduala
TVA AFERENT VALORII REZIDUALE prinsa in rata este da sau nu deductibila.
Mi s a spus ca este deductibila si ca doar la primirea ultimei facturi atunci valoarea reziduala este nedeductibila, pentru ca este o prestare de serviciu si ma pot razgandi pana la finalizarea ratelor sa achizitionez masina, precizez ca acest raspuns l am primit de la o pers de la Finante Brasov si nu stiu cum sa procedez poate a fost un raspuns eronat.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters225587 , utilizator 17:05, 11 Octombrie 2011
diana81 a scris:


ULTIMA FACTURA PRIN CARE SE TRANSFERA BUNUL IN PROPRIETATE E CU TVA NEDEDUCTIBIL


Si acea factura are valoare zero :)
Asa cum ati si declarat, sfatul meu este sa solicitati un raspuns in scris, asa cum am primit si noi: TVA aferenta valorii reziduale, chiar daca este cuprinsa in rate este nedeductibila.
buna ziua ,
o problema legata de acest TVa la Leasing am si eu.
Firma a preluat , in baza unui contract de novatie , un leasing de la o persoana fizica(contractul de leasing initial a fost incheiat in 2007).
Firma de leasing in baza contractului de novatie , a incheiat cu firma mea un contract de leasing pentru 35 luni.
Furnizorul masinii este o firma din tara(masina este un Ford).
In contractul de leasing,la capitolul privind exercitarea dreptului de optiune apare formularea"utilizatorul isi manifesta dreptul de optiune privind achizitionarea bunului ce face obiectul ctr.de leasing, dreptul de proprietate urmind a se tranfera de la finantator la utilizator dupa achitarea integrala.....dar nu mai inainte de 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentului contract" in acelasi ctr apare mentiunea ca tranferul dreptului de proprietate se face catre utilizator la momentul la care contractul produce efecte".
Pe de alta parte se mentioneaza ca obiectul ctr il reprezinta transmiterea dreptului de folosinta asupra bunului.
In rata lunara este prinsa si parte din valoarea reziduala.
Va rog sa -mi spuneti de cind produce efecte contractul de leasing:de la incheiere sau dupa plata integrala?
Conf. formularii din contract se poate considera ca este manifestata deja optiunea de cumparare de la semnarea contractului?
Va adresez aceste intrebari deoarece nu stiu cum sa tratez contractul dpv al TVA : este deja o achizitie sau doar un drept de folosinta?
Am drept de deducere a TVA conf.O34 pentru ratele de leasing si pentru valoarea reziduala? Daca nu , TVA se considera ca facind parte din costul de achizitie? Daca mai sunt necesare informatii pentru a primi o solutie la problema mea va rog sa ma intrebati, numai sa ma puteti ajuta.
Cu cit citesc mai mult contractul si O34 cu atit am mai mult impresia ca nu mai stiu ce trebuie facut? Poate cineva care a avut aceeasi problema imi poate da si mie o solutie , eventual o monografie actualizata conf. prevederilor O34
Multumesc anticipat.
O zi buna!


valoarea reziduala inclusa in rate nu este deductibila si nici TVA aferenta
istudor adriana a scris:

valoarea reziduala inclusa in rate nu este deductibila ....


unde nu este deductibila???
Mai sunt ceva noutati privind deductibilitatea TVA-ului la valoarea reziduala cuprinsa in ratele lunare de leasing pentru un autoturism?cum se inregistreaza d.p.d.v. contabil acest TVA?(daca este nedeductibil)

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism dana erdei dana erdei Buna ziua, Va rog aveti amabilitatea de a imi da un raspuns in cazul achizitiei autoturism in leasing de la o societate din tara se poate deduce tva de ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva mihaelarad mihaelarad Vreau sa achizitionez un autoturism in leasing pe firma! Obiect de activitate \"Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil contracte de leasing bbn_1982 bbn_1982 Buna. Am cumparat o masina in leasing inainte de 01.05.2009. Pot sa deduc tva-al aferent, sau numai firma de leasing il poate deduce? (vezi toată discuția)