avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract de vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract de vanzare-cumparare imobil

buna ziua tuturor,
sunt interesat sa cumpar un apartament la un anumit pret pe care in momentul actual nu-l pot achita in totalitate.
Astfel, am convenit cu proprietarul vanzator sa-i achit in acest moment o parte din pret ( 75% ) iar restul la intocmirea contractului de v-c in forma autentica.
Asi dori sa ma informati despre forma si modul de intocmire a antecontractului de v-c , daca este necesar a se incheia in fata notarului sau nu, daca este titlul executoriu, ce clauze ar trebui sa contina pentru a ma proteja in caz ca vanzatorul se razgandeste sa-l mai vanda sau il va revinde altui cumparator, in cate exemplare trebuie incheiat, etc.
Va multumesc anticipat,
Alex
Cel mai recent răspuns: Ramona GHIUGAN , Avocat 11:47, 9 Iulie 2009
Neaparat autentificat de notar si inscris in Cartea Funciara a imobilului. Neaparat sa contina o clauza penala prin care promitentul vanzator se obliga sa va plateasca dublul avansului in cazul in care se razgandeste sa va mai vanda. De ce nu faceti un CVC cu plata pretului in rate? 75% acum si 25 % la o data ulterioara. De ce sa platiti de mai multe ori taxele si onorariile notarilor? Faceti un contract de vanzare-cumparare si platiti parte din pret. Vanzatorul are oricum un privilegiu legal pentru rest de pret ce va fi inscris din oficiu in cartea funciara.
Din punctul meu de vedere un avans de 75% din pretul vanzarii este foarte mare.
De obicei, in momentul incheierii antecontractului de vanzare-cumparare se achita un avans min ( in jur de 10%), restul de pret urmand a se plati in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare.
Aveti grija ce antecontract semnati pentru ca sunt multe masuri pe care trebuie sa le luati in vederea protejarii intereselor dvs si pentru a nu avea probleme ulterior.
Mergeti la un notar de incredere sau la un avocat, intrucat antecontractul poate fi redactat si certificat de avocat, iar pentru autentificarea contractului final, dvs in calitate de cumparator care plateste taxele si onorariul notarului, puteti merge la notarul agreat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va expun urmatoarea situatie: in luna mai am incheiat ... danieltan danieltan Buna ziua! Va expun urma toarea situatie: In luna mai am incheiat cu o persoana fizica un inscris - promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare Luminita D Luminita D buna ziua, Un antecontract vanzare cumparare intre doua persoane juridice se poate intocmi fara a fi autentificat la notar ,urmand ulterior sa se faca ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)