avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Sigiliu pe contorul de gaze
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Sigiliu pe contorul de gaze

Pentru ca am simtit miros de gaze, am chemat firma cu care am contract si dupa ce a constatat o defectiune a racordului la aragaz, mi-a pus sigiliu pe contor, oprind astfel si alimentarea centralei termice. Am inteles ca trebuie sa iau legatura cu o firma specializata pentru remedierea defectiunii, si spre marea mea mirare, acum am de platit reparatia 160 ron si desigilarea 240 ron. Consider ca este un abuz urias avand in vedere ca sigiliul nu era necesar, decat la alimentarea aragazului.
Cel mai recent răspuns: Covaci emil , utilizator 12:06, 16 Septembrie 2020
Nu mi-au cerut nici un document. Au pus sigiliu si mi-au dat adresa unde sa caut o firma care sa rezolve problema. Nici macar nu mi-au spus daca pot ei sa schimbe racordul. Probabil ca nu. Au facut proces verbal si au plecat.
De ce să plătiţi acele sume imense ? Ce reparaţie de 160 lei v-au făcut, dacă dvs. aţi scris "dupa ce a constatat o defectiune a racordului la aragaz, mi-a pus sigiliu pe contor"
Eu am rezolvat o problemă cu neplata la timp a restanţelor la GDF Suez, după ce a pus mamei mele sigiliu şi-i cerea 238 lei Re-branşarea. Am căutat legislaţia din domeniu şi am găsit minim 3 articole de legi încălcate de ei (cel mai important e că nu dăduseră pre-aviz, dar şi faptul că toţi cei peste 60 de ani, poate şi bolonavi, sunt considerate persoane vulnerabile şi U.E. interzice deconectarea de la Gaze şi curent electric a acestora sau a celor cu venituri reduse).
Aşa că ... studiază legislaţia şi fă-le o sesizare cu articolele de legi încălcate, în acelaşi timp fă o Petiţie către ANRE şi poate rezolvi ceva. Eu am rezolvat pentru mama mea anularea taxei de re-branşare, cu scuzele de rigoare, şi chiar, timp de 4 luni a avut pe factură sume cu minus !!! Nu ştiu de ce a scăzut brusc restanţa, fiind pusă cu minus, ca şi cum au calculat eronat facturile. Ciudat ... dar excelent pentru noi !
ZarazaProfi a scris:

Nu mi-au cerut nici un document. Au pus sigiliu si mi-au dat adresa unde sa caut o firma care sa rezolve problema. Nici macar nu mi-au spus daca pot ei sa schimbe racordul. Probabil ca nu. Au facut proces verbal si au plecat.


mda...sigiliul se pune , preventiv , in caz ca se constata o anomalie , pentru eliminarea oricarei suspiciuni ca ar exista pericol de evenimente...logic !
intreventia o face o firma agreeata de trustul de gaze unde sunteti abonat.(GDF...ROMFAZ...)

in plus , in caz de evenimente , proprietarul locuinteti este direct raspunzator de orice problema aparuta cu gazele . deci , raspundeti de teava de gaz , de la contor , pana la electrovalva...interesul dumneavoastra ar fi fost sa-i dati peste nas operatorului care a venit ,cu certificatul ISCIR(daca exista) , si nu sa-i platiti taxe.
Acuma am pățit și eu ceva de genu. Am cumpărat o centrala noua ariston. Domnii de la riston au venit au montat și gata. După 6 luni de zile am făcut reclamații peste reclamații ca am un consum de 600mc de gaze lunar.. Deci 600mc..va dați seama? În fine. Mam săturat și am sunat la cei de la eon gaz.. După ce au venit. Asa în scârbă au verificat scurgerile de gaz pe ruta instalației pana sub centrala. Și Hopa ca acolo la furtunul galben ce întra în centrala aveam scăpări uriașe de gaze. (ca și cum as fi lăsat aragazul pornit non stop. Asa sa exprimat domnul) eu iam zis ca nu e normal asa ceva. Eu fără aragaz ca am plita electrica doar cu un consumator în casa(centrala noua) sa consum atâta. Eu au constatat scurgerea. Au mers pe casa scării și au sigilat contorul de gaz. Și pa. Sau dus. Și de atunci de 2 săptămâni tot caut cine sa i. I draigilez contorul. Am sunat la cei de la eon gaz sa vad sa vina sa îmi repare și sa i i desigilezr contorul ei au zis ca nu sunt client la ei și ca nu se poate asa ceva. Eu le-am răspuns ca atunci de ce miau sigilat ei contorul? Mau expediat la cei de la Enel. Ei nu pot face desigilare ca au dat vina pe cei de la eon gaz. Ca ei sunt distribuitori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! avem urmatoarea situatie la bloc care nu s-a mai intalnit ... irinoaia irinoaia Buna ziua! Avem urmatoarea situatie la bloc care nu s-a mai intalnit pana acum in cadrul asociatiei.A fost primit un e-mail din partea unui proprietar o fisa ... (vezi toată discuția)
Sigiliu engie marian camelia marian camelia Sau schimbat contoarele de gaze iar un sigiliu din plumb nu are un marcaj specific ,spun ei.Acum sunt suspecta de furt...cum dumnezeu pot eu, sa demonstrez ca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dezvoltatorul ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Sunt locatar intr-un bloc nou construit de un dezvoltator.M-am mutat de 1 luna in bloc.Cind am cumparat,in contract scrie ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)