avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda datorita completarii gresite a rovinietei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda datorita completarii gresite a rovinietei

Buna ziua. In luna martie am circulat in afara orasului, iar inainte de a pleca la drum mi-am facut rovinieta. Ceea ce nu am observat a fost faptul ca angajatul benzinariei la care am facut rovinieta a trecut gresit numarul de inmatriculare (a gresit o cifra), iar acum (peste aproape 4 luni) m-am trezit cu o amenda pentru ca am circulat fara rovinieta. As putea face ceva in legatura cu asta? E putin cam frustrant sa stii ca ai platit rovinieta si, totusi, ai luat amenda. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:43, 30 Iulie 2015
Numarul de identificare al sasiului este trecut corect?

Contestati pv in termen de 15 zile de la comunicare.
nu conteaza numarul daca a copiat corect datele masinii.
banuiesc ca mai tichetul vignetei !
Multumesc pentru raspunsuri. Nici numarul de identificare al sasiului nu este trecut corect...
atunci nu aveti ce contesta.
data viitoare evitati benzinaria aceea....nici la copiat nu sunt buni.
Nu este vina vanzatorului ci a cumparatorului care nu a fost atent cand a verificat nr de inmatriculare si seria sasiului.
Cand se introduce nr se iau automat si celelalte elemente de identificare iar daca nr a fost introdus gresit atunci si restul sunt gresite.
Din acest motiv soferul este pus sa confirme prin semnatura corectitudinea datelor inregistrate iar in cazul introducerii gresite se poate corecta situatia in 24 de ore.

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Vigneta eliberata gresit setraco setraco am scos o vigneta pt un camion valabila pe o zi dar, persoana care a eliberat-o a tastat nr de camion gresit. In momentul introducerii nr. de inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Rovinieta platita dar, completata gresit gicatgjiu gicatgjiu Va salut, am si eu cateva nelamuriri: Am platit rovinieta electronica a doua zi cand a aparut, mai exact pe data de 2 Oct. 2010 si am circulat timp de 9 luni ... (vezi toată discuția)