avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda datorita completarii gresite a rovinietei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda datorita completarii gresite a rovinietei

Buna ziua. In luna martie am circulat in afara orasului, iar inainte de a pleca la drum mi-am facut rovinieta. Ceea ce nu am observat a fost faptul ca angajatul benzinariei la care am facut rovinieta a trecut gresit numarul de inmatriculare (a gresit o cifra), iar acum (peste aproape 4 luni) m-am trezit cu o amenda pentru ca am circulat fara rovinieta. As putea face ceva in legatura cu asta? E putin cam frustrant sa stii ca ai platit rovinieta si, totusi, ai luat amenda. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:43, 30 Iulie 2015


=D>


nu cumva si-o fi luat casierul vigneta pentru masina lui ????
ma intreb in sinea mea... omul nostru , s-a grabit sa plece , n-a verificat , si asa a ramas casierul asigurat pentru o perioada ! :)
Este si asta o posibilitate!:)
Dar nu cred ca isi risca locul de munca, in schimb poate fi tras la raspundere in cazul in care cumparatorul castiga procesul si solicita despagubiri deoarece angajatul este raspunzator potrivit codului muncii pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lui.
Am aflat misterul completarii datelor din certificatul de inmatriculare in sistemul informatic!:dance3:

Procedura este "simpla", pentru o saptama sistemul preia automat seria sasiului, pentru 3 si 12 luni se completeaza manual atat nr de inmatriculare cat si seria sasiului.

Adica o treaba foarte "desteapta" care poate lasa posibilitatea erorii umane.

Atata timp cat se preia automat ptr o saptamana inseamna ca sistemul informatic detine o baza de date. Nu pricep de ce nu se preia automat si pentru celelalte doua perioade.

Daca se introduce un nr nou atunci acesta va ramane in baza de date.

CNADR...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)
Rovinieta autoturism Tataly Tataly Bună ziua, Am cumpărat un autoturism pe care l-am înmatriculat cu numărul avut anterior. Intrebarea mea este: rămâne valabilă rovinieta, aceasta ... (vezi toată discuția)
Vigneta eliberata gresit setraco setraco am scos o vigneta pt un camion valabila pe o zi dar, persoana care a eliberat-o a tastat nr de camion gresit. In momentul introducerii nr. de inmatriculare ... (vezi toată discuția)