la concedierea colectiva exista obligativitatea angajatorului de a trimite un tabel nominal cu persoanele care urmeaza a fi concediate,catre AJOFM si ITM?
Daca trebuie trimis ,cu cate zile se trimite inainte sau dupa?
Informativ : Nu conteaza ce cred eu ci ceea ce stabileste legea sau/si actul constitutiv
Sincer ar fii fost mai corect ca termenul de "concediere " sa apara si in lg.31 nu numai in lg 53/2003( codul munci )
:yes:
hmm:-/ : cand a fost introdus termenul " salariat " ?
imi cer scuze dar intrebarea a fost :Cine decide asupra concedierilor colective in cadrul unei societati pe actiuni ?
1. Concedierea este un aspect al relatiilor de munca intre angajat si angajator si apare in legea specifica acestor relatii (Codul muncii).
2. De ce sa apara in Legea 31/1990 care se refera la organizarea si conducerea societatilor comerciale?
3. Raspunsul la problema dvs. este indestulator in Codul muncii, nu mai trebuie confirmat sau intarit de alta lege.
4. Concedierea, individuala sau colectiva, este decisa de conducerea unitatii, in functie de necesitatile de eficientizare.
Problema sta asa: o SA are AGA care stabisleste modul de organizare , raspunderile, si mandatele pe care le dau care directori generali si toata conducerea executiva.
Aceste lucruri le gasiti reglementate prin Actul constitutiv si Statutul SA.
Ca urmare din aceste documente va trebui sa vedeti in ce limite a fost mandat directorul general sa aiba drept de a decide.
Dir. gen raspunde in fata AGA , iar pentru actiuni de anvergura cum sunt concedierile colective, hotarare cu efect direct asupra profitabilitatii SA, in majoritate SA-urilor, directorul esti tinut sa aiba o aprobare (hotarare AGA) pentru initierea acestui proces.