avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Facilitati persoane cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Facilitati persoane cu handicap

Buna ziua!
Am o intrebare legata de facilitatile persoanelor cu handicap grav...Tatal meu are acest handicap de 24 de ani in urma unui accident de munca;are o pensie in jur la 800 lei si un ajutor de 600 de lei pentru insotitor as vrea sa stiu daca poate sa beneficieze de:
-indemnizaţie lunară, indiferent de venituri, în cuantum de 234 lei;
-buget personal complementar lunar, indiferent de venituri, în cuantum de 106 lei ;
-indemnizaţie de însotitor, în cuantum de 777 lei (incepand cu 01.07.2015), sau asistent personal
Indemnizatia de insotitor se poate mari in cazul lui adica sa creasca de la 500 la 777?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ale1991 , utilizator 10:28, 3 August 2015
Indemnizatia lunara persoana cu handicap grav,se poate dispune din luna urmatoare depunerii dosarului la serviciul specializat din primarie
buna tatal tau poate primi si indemnizatie de handicap si pensie de boala si insotitor daca comisile de handicap si de expertiza a capacitati de munca ii dau gradu grav , din cate inteleg din cea ce ai scris el momentan nare decat pensie si insotitor asa ca mergi sa ii faci si indemnizatie de handicap dar ca nu stiu daca primesti gradu 1 si aici ca , legile difera de la o comisie la alta putin si mai tine si de domni de la comisi care mai fac si alegeri nefericita sa zic asa , iar cea ce vroaia sa ii se mareasca indemnizatia se pota cu o conditie sa ai grad grav la handicap cu insotitor si atunci poate alege sa primeasaca indemnizatia de la primarie cea ce inseamna valoare mai mare dar daca ca si grad de handicap nu ia grav atunci insotitorul ramane la pensi si nu se mareste decat cand crec pensile daca mai ai nelamuriri lasa mesaj si iti mai zic din cea ce stiu . o zi buna
va multumesc tuturor pentru sfaturi.
o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie gradul || nina28 nina28 Pentru gradul doi , 18 ani de cotizat cat primesc pensie ? (vezi toată discuția)
Intrebare pensie de handicap Nilmarcu Nilmarcu - Ca pensionar gradul ll pot beneficia de o pensie de handicap ? Ce grad de handicap ? Cati bani pot lua in plus cu aceasta pensie suplimentara ? (vezi toată discuția)
Se poate lua in acelasi timp atat pensie de invaliditate cat si pensie pe caz de boala ? ANDREEAteoela ANDREEAteoela am si eu o nelamurire. situatia mea este urmatoarea: tatal meu are 53 ani a lucrat 26 de ani dar ultimi ani nu a mai lucrat si a figurat fara nici un fel de ... (vezi toată discuția)