avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Corectare de efectuat la decont tva urmare ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Corectare de efectuat la decont tva urmare rectificarii decl 394

Am depus decl 394 si dec tva 300 in iulie ac(termen de dep trimestrial).Dupa depunere ,am constatat omisiunea unei facturi primite,prestare cazare la hotel,in perioda de raportare trimestriala ,omisiune atat in 394 cat si in 300.Trebuie da depun saptamana viitoare o alta decl 394 in care sa raportez si factura omisa ,dar nu stiu cum sa procedez cu decontul de tva .Am inteles ca ar trebui ca in decontul din trim 3(oct 2015) sa trec la randul 30 " regularizari taxa dedusa" valoarea facturii fara tva si tva aferent ..Daca este asa ,in urma corectiei ce urmeaza sa o fac in decl 394 ,nu mai este corelare cu dec 300 privind randul 27 .Fac mentiunea ca nu am tva colectata ,ci numai tva deductibila .Ce ma sfatuiti ,cum sa procedez ? Din lecturarea instructiunilor ,nu m-am lamurit ,probabil ca sunt mai grea de cap .Multumesc mult .! Astept un raspuns legal si lamuritor .
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 08:37, 5 August 2015
Sa trag concluzia ca este OBLIGATORIE declararea bonurilor fiscale emise pentru achizitiile mele ,cele care au Ro in D 300,chiar daca le trec pe cheltuiala cu tva ,neaplicand deductibilitatea taxei ,si nici deducerea efectiva .In CF se spune ca ai dreptul deductibilitatii, deci nu obligatia.Eu nu am trecut valorile BF in D 300,prevalandu-ma de faptul ca nu se stipuleaza obligativitatea inregistrarii taxei ca deductibila .Alti economisti ,de la mari contribuabili asa au interpretat ,si nu au fost probleme la controale .Ce parere aveti ? Stiu ca va scacai ,dar sunt derutata .
Din moment ce este factura simplificata eu asa procedez, cum am mentionat mai sus. Si eu conduc contabilitatea unui mare contribuabil si deci nu toti procedeaza cum ati scris mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura omisa gflori gflori Am primit o factura cu data de nov. 2013 abia in ianuarie 2014. Am inregistrat-o la luna decembrie 2013 cu data document nov.2013. Am facut rectificativa la ... (vezi toată discuția)
D300-regularizare taxa dedusa max9 max9 Concret: la 31.12.2015 aveam in stoc marfa 2000 ron cu tva 24%,marfa pentru care s-a facut factura de retur cu 24% si apoi factura de intrare cu 20% in luna ... (vezi toată discuția)
Tva la combustibil în reg. cumpãrãturi memitsc memitsc #-o Bună ziua, Am următoarea nelămurire. Bonurile fiscale pentru combustibil, le introducem bază + TVA intr-un 6022 nedeductibil. Cred că am ... (vezi toată discuția)