avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Activitatea de traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Activitatea de traducator

In speranta ca ma indruma cineva...

Daca un traducator autorizat de MJ doreste sa presteze si alte traduceri neautorizate, din diverse domenii, catre persoane fizice sau juridice:
- ramane suficient statutul de "profesie liberala" (declarat la ANAF) sau este nevoie neaparat de infiintare PFA ?
- competenta se dovedeste exclusiv cu certificat eliberat de Ministerul Culturii sau este suficienta diploma de bacalaureat la un liceu cu predare in limba respectiva ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 18:26, 12 August 2015
Buna ziua,

1. Este suficient statutul de profesie liberala sa prestati servicii de traducere in orice domeniu si sa facturati munca prestata - da
2. Competenta poate fi dovedita cu orice act doveditor solicitat de client, poate fi certificatul de la MC sau diploma de studii, atestate cursuri precum si eventuale recomandari profesionale
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Freelance translating cmihail cmihail Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat destul de mult pe acest subiect, insa am ramas cu doua nedumeriri: 1. Prestarea in mod independent de servicii de ... (vezi toată discuția)
Cum pot obþine autorizaþia de traducãtor? mery52 mery52 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce autorizatii tb pt traducator, am SC - SRL si vreu sa fac activitate de traducator. Va multumesc pt ajutor (vezi toată discuția)
P.f.a. infiintare - traducator rabina rabina Buna ziua, Mă interesează care sunt paşii şi costul pentru a deveni P.F.A. ca traducător. Mulţumesc. (vezi toată discuția)