avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi vreau fetita inapoi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi vreau fetita inapoi

Buna ziua,
Am si eu o intrebare... Sunt casatorit si in plin divort. Am locuit impreune cu mama si fata noastra, care are doi ani, in UK. Intr-o zi sotia a luat fata in timp ce eu eram la servici si a plecat in Romania fara stirea mea sa intenteze divort. Fata a fost nascuta in UK. Ceea ce a facut ea este ilegal in UK si sanctionabil de lege. In plus pot sa aduc martori ca m-a inselat aici cu diverse persoane, intretinand raporturi sexuale cu straini in fata fetitei, pot sa aduc martori ca a avut un comportament total imoral si ca fetita era neglijata pe timpul cat eram plecat de acasa (nespalata, cu hainute murdare, lasata sa alerge peste tot fara supraveghere, etc.) si ca lasa fetita cate 6-7 ore pe zi cu babysitter-ul ca sa se duca la hotel cu alti barbati. Intrebarea mea este: ce sanse am sa-mi recuperez fetita si sa o aduc inapoi in UK, unde ar avea infinit mai multe oportunitati de dezvoltare si o viata mai buna?
Cel mai recent răspuns: heimdal , utilizator 14:36, 14 Ianuarie 2016
Formulati o cerere in nume propriu _ ordonanta presedintiala pentru stabilirea domiciliului la dv.si pensie de intretinere minor".. fiind o procedura de urgenta este o masura provizorie pana la solutionarea cauzei pe dreptul comun..cereti stabilirea domiciliului la dv, in UK daca asta va doriti..oricum va trebuie un avocat..in opinia mea ar fi o solutie, dar nu pe forum se rezolva aceste probleme.
Domnule, limpeziti-va gandurile si luati o hotarare pe care sa o respectati. Mergeti cu divortul pana la capat si faceti toate demersurile necesare pt a lua fetita. Pt asta, aveti nevoie neaparat de un avocat care sa va reprezinte interesele, ca sa nu va pierdeti vremea.
Sansele mamei sunt mari caci, asa cumva spuneam atunci, in vara, timpul era esential. Acum aveti copilul fara niciun parinte, lucru care va dezavantajeaza si pe dv. Locul de judecata e Romania, domicililul copilului (aka locuinta) e in Romania, asa incat acum e cazul sa contactati, repede, un avocat roman.
Urat ati procedat, ati lasat chestiuni legale, fara sa va informati de consecinte, sa curga la voia intamplarii.
Informati-va inainte de a lua o decizie. Pentru binele copilului.
Da, am fost un mare idiot pentru ca am tot crezut ca putem salva casnicia de dragul fetei. Insa nu pot crede ca va putea muta domiciliul fetei in Anglia asa cum si cand vrea ea, avand in vedere exercitarea drepturilor parintesti de catre ambii parinti. Ar trebui in primul rand sa treaca de o ancheta sociala in Anglia, nu? Singura cu un serviciu full-time, plus problemele expuse mai sus la care sunt martori aici si pot confirma cat de iresponsabila e, cred ca ii va fi destul de greu sa convinga autoritatile. Pe de alta parte, nici eu nu sunt capabil sa-i ofer conditiile necesare aici (la momentul de fata).
O alta intrebare ar fi: dupa pronuntarea sentintei si avand in vedere domiciliul fetei stabilit de instanta cu mama in Romania, si in conditiile in care ea vrea sa ramana in continuare in Anglia si sa nu se intoarca la fata, se poate considera abandon?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama și copilul plecați în italia cu suplinire acord pe o vacanță de 4 zile și nu s-au mai întors. ce e de făcut să-mi pot vedea copilul? MYK272est MYK272est Buna ziua! Am un program de vizitare stabilit de la divort cu preluare a minorului la domiciliul meu 2 weekend-uri pe luna. In urma cu o luna sotia a deschis ... (vezi toată discuția)
Cum pot online custodia coplilului (sunt tata) DanielIonita DanielIonita Buna ziua , Caut ajutor in privinta unei probleme cu care ma confrunt,. Ideea e in felul urmator , eu si sotia avem o fetita de 5 ani, de 2 ani ne am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locuintei minorului in strainatate danielafelicia danielafelicia Am o rugaminte daca ma puteti ajuta. Am divortat in urma cu cativa ani, am o fetita de 9 ani care a ramas la mama , dar avem custodie comuna ii platesc Pensie ... (vezi toată discuția)