avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inmatriculare auto ( certificat retinut )
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inmatriculare auto ( certificat retinut )

Buna ziua ! Am si eu o problema din care nu reusesc sa lamuresc anumite chestiuni si va cer ajutorul in vederea clarificarii .
In Martie 2015 am achizitionat o masina de la un intermediar ( Masina inscrisa pe Bacau ) eu fiind din Buzau , iar in Iunie 2015 mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pe motiv ca nu am transcris dreptul de proprietate in 30 de zile .
Acum doresc sa inmatriculez masina pe numele meu insa nu detin certificatul de inmatriculare care este la Bacau in momentul asta .
Mentionez ca detin certificat fiscal al proprietarului din carte , al intermediarului , dovada ANAF ca taxa e nerecuperata si celelalte acte ale masinii si nu stiu exact daca pot demara procedura de inmatriculare avand in vedere ca certificatul este retinut . Ma puteti ajuta cu cateva detalii va rog :( ? Multumesc anticipat ! :(
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:25, 17 August 2015
Trebuie sa obtineti certificat de atestare fiscala din nou deoarece este valabil doar pentru luna in curs cand a fost eliberat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 August 2015
cyan, moderator
Nu aveti nici o problema... exceptand ca vi s-a retinut aiurea talonul.
Obligativitatea se refera la "mutarea" proprietatii la Adm. Financiara ( Rolul sa fie pe numale Dvs. )
... legea nu prevede si termenul dupa care sa faceti radierea si inmatricularea pe numele Dvs. ( Sunt intr-o situatie similara ... rolul e pe numele meu, talonul e pe fostul proprietar... )
CatalinCD a scris:

s-a retinut aiurea talonul.

Art.112. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
t) deţinătorul vehiculului nu a preschimbat certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, în conformitate cu prevederile legale;
(2) În situaţiile prevãzute la alin. (1) lit. b), c), e), g), h^1), k), o), p), r) şi s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier elibereazã conducãtorului de vehicul o dovadã înlocuitoare fãrã drept de circulaţie, iar în cazurile prevãzute la alin. (1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t), u), v) şi x), o dovadã înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile.


... legea nu prevede si termenul dupa care sa faceti radierea si inmatricularea pe numele


La vanzarea unui vehicul inmatriculat nu mai exista notiunea de "radiere" ci cea de "transcriere"

oug195
Art.11. - (1) Proprietarii de vehicule sau deţinătorii mandataţi ai acestora sunt obligaţi să le înmatriculeze sau să le înregistreze, după caz, înainte de a le pune în circulaţie, conform prevederilor legale.
(2) Înmatricularea vehiculelor este continuă, de la admiterea în circulaţie până la scoaterea definitivă din circulaţie a unui vehicul din categoria celor supuse acestei condiţii, potrivit prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, şi presupune următoarele operaţiuni:
a) înscriere în evidenţele autorităţilor competente, potrivit legii, a dobândirii dreptului de proprietate asupra unui vehicul de către primul proprietar;
b) transcriere în evidenţele autorităţilor competente, potrivit legii, a tuturor transmiterilor ulterioare ale dreptului de proprietate asupra unui vehicul.
(3) Operaţiunile prevăzute la alin. (2) se realizează pe baza datelor de identificare ale vehiculului şi ale proprietarului şi condiţionează eliberarea de către autorităţile competente, potrivit legii, a unui certificat de înmatriculare, precum şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare atribuit şi transcrierile necesare în certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a vehiculului.
(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidentele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

eu cred ca aveti mai multe probleme decat va imaginati,vedeti subiectele deschise de mine
Am comunicat Administratiei Financiare ca dupa succesiune ( mostenire ! ) eu sunt proprietarul, in consecinta platesc taxele si impozitele aferente bunului dobandit !
Referitor la circulatia pe drumurile publice cu autoturismul cu talonul pe numele fostului proprietar = nu circul cu el !
E ok ?

Alte discuții în legătură

Intrebare talon auto si act vanzare-cumparare BordeianuGeorge BordeianuGeorge Buna seara, am cumparat o masina azi 21.12 2016 dar pe talon instrainat catre a fost trecuta data de 21.01.2017, daca ma opreste politia poate sa se lege de ... (vezi toată discuția)
Retinere talon auto pt lipsa cvc auto mariana pop mariana pop buna seara mi-a fost retinut talonul pt o masina pe care am cumparat-o cu o ora in urma pt ca nu aveam cvc , acesta urmand sa se intocmeasca a doua ... (vezi toată discuția)
Mai este obligatorie inmatricularea unui autoturism? Florin14 Florin14 Doresc sa adresez o intrebare deoarece nu am gasit nici o lege,ordonanta,hotarare,etc care sa ma lamureasca.Am cumparat o masina inscrisa in Romania care are ... (vezi toată discuția)