avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cam la ce fel de cercetari sa ma astept?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cam la ce fel de cercetari sa ma astept?

Cam la ce fel de cercetari sa ma astept?


Speta: In urma cu 1 an cineva mi-a vandut un pistol (cu glont) precum si 200 cartuse 9mm. In urma cu 6 luni respectivul a fost prins si m-a dat si pe mine in gat. Am avut perchezitie (m-au prins pe strada ca-l purtam asupra mea) apoi perchezitie domiciliara in urmatoarele 5 minute (aveau deja ordin de la judecator). Nu au gasit nimic in plus, dar mi-au confiscat telefonul si laptopul.

De atunci (6 luni) Nu am auzit nimic de la ei. Nu am folosit arma pt. nici un motiv decat sa ma apar, avand probleme cu niste interlopi locali dar si cu niste procurori care m-au nedreptatit.

Cel care mi l-a vandut a fost prins in Bucuresti iau eu sunt din alt judet al tarii, sa zicem Cluj. Procurorul si Judecatorul este de la Cluj, iar politistii care ma ancheteaza de la Bucuresti. E vreo problema?


Cam pana unde pot merge? la ce ar trebui sa ma astept?

Facebook inregistrat, IP-uri, conturile bancare, absolut orice?

Nu am bani de avocat, taxatori de taxe de protectie [editat] mi-au luat tot.
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: vazelina , utilizator 15:50, 14 August 2015
Trebuie sa va asteptati la dosar penal pentru detinere de arma fara autorizatie.
Nu inteleg de ce a fost confiscat telefonul si laptop-ul (in legatura cu infractiunea de mai sus), dar probabil va mai suspecteaza si de comiterea altei fapte incriminate penal.
ART. 342*) c.p.
Nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor
(1) Deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(3) Sustragerea armelor sau muniţiilor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(4) Portul armelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), fără drept, în sediul autorităţilor publice, instituţiilor publice sau al altor persoane juridice de interes public ori în spaţiile rezervate desfăşurării procesului electoral, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.
(5) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) au ca obiect arme interzise sau muniţii, mecanisme ori dispozitive ale acestora, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
#M3
(6) Nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
(7) Fabricarea sau asamblarea de arme letale, de piese sau de muniţie pentru acestea:
a) din orice componente esenţiale traficate ilicit;
b) fără o autorizaţie eliberată de către o autoritate competentă a statului membru în care are loc fabricarea sau asamblarea;
c) fără marcarea armelor letale asamblate la data producerii lor, în conformitate cu prevederile legale,
se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
#CIN
*) Conform art. 347, tentativa la infracţiunile prevăzute în art. 342 alin. (1) şi alin. (3) se pedepseşte.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 279 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (1): art. 137 alin. (1) din Legea nr. 295/2004, republicată
- alin. (1): art. 139 alin. (1) din Legea nr. 295/2004, republicată
- alin. (1): art. 141 din Legea nr. 295/2004, republicată
- alin. (2): art. 279 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 134 din Legea nr. 295/2004, republicată
- alin. (4): art. 279 alin. 3^1 din vechiul Cod penal
- alin. (6): art. 279 alin. 2 din vechiul Cod penal
- alin. (6): art. 140 din Legea nr. 295/2004, republicată
- alin. (7) lit. a): art. 138 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 295/2004, republicată
- alin. (7) lit. b): art. 138 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 295/2004, republicată
- alin. (7) lit. c): art. 138 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 295/2004, republicată

El se referea cam la ce fel de cercetari nu la ce fel de pedeapsa. S-a speriat pt. ca i-au ridicat laptopul si telefonul, in speranta ca ei (procurorii) sa agaseasca legaturi intre el si clanuri mafiote, gen transport ilegal de tigari peste granita,etc.

Se intreaba daca il vor fila, audia vecinii , fostii colegi de liceu, fostele iubite :D Dac a a avut probleme cu acei procurori poate ei cred ca a vrut sa-i impuste pe ei. Laptopul l-au luat pentru a culege probe... sa aiba ce zice in fata judecatorului.


Cam asta a vrut sa intrebe.


Ultima modificare: Vineri, 14 August 2015
vazelina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)
Martor proces penal gabriel769 gabriel769 Pe scurt. Sint posesor de pistol cu gaze și am permis de port-arma.Nu posed munitie pentru el.Am fost la sediul unei firme și agentul de pază a observat ... (vezi toată discuția)
Regimul armelor si munitiilor florindr florindr Detin o arma neletala, cu aer comprimat. Am uitat sa-mi shimb permisul de arma in termenul legal de 5 ani. Mi-a fost intocmit dosar penal in temeiul art. 346 ... (vezi toată discuția)