avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nelamuriri credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nelamuriri credit Prima Casa

Buna ziua,

Vreau sa va solicit ajutorul in clarificarea urmatoarei situatii: detin un imobil in proprietate exclusiva, cu suprafata mai mica de 50 mp si am mostenit cota de 1/2 dintr-un imobil cu suprafata mai mare de 50 mp. Pot accesa creditul Prima Casa?
Am intrebat angajatii bancii de la care doresc sa obtin imprumutul si raspunsul a fost negativ. Am intrebat la o alta institutie bancara acelasi lucru si mi-au raspuns ca se poate. Carei autoritati ma pot adresa pentru un raspuns oficial? Consider ca valabilitatea conditiilor de creditare este universal valabila, adica toate bancile ar trebui sa aplice aceleasi criterii.
Chiar pe site-ul Avocatnet am gasit urmatorul text:
"Cei care vor sa beneficieze de o locuinta in cadrul programului "Prima Casa" trebuie sa indeplineasca, in mod cumulativ, urmatoarele conditii:

la data solicitarii creditului, trebuie sa declare pe propria raspundere fie ca nu detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul/sotia nicio locuinta, fie ca detin in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul/sotia cel mult o locuinta cu o suprafata utila mai mica de 50 m² (care sa fie dobandita altfel decat prin "Prima Casa");
cumpara sau construiesc o singura locuinta, printr-un credit acordat si garantat in conditiile programului;
au calitatea de imprumutat in raport cu finantatorul (banca)."

Va multumesc in avans pentru lamuriri.


Corina
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:44, 15 August 2015
Cotele parti din mosteniri nu se iau in considerare si prin urmare puteti accesa creditul pC fara probleme.

Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii care achiziţionează locuinţe prin Programul Prima Casa sunt următoarele:
a) fac dovada cu declaraţia autentică pe propria răspundere că îndeplinesc condiţia prevăzută la art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 368/2009, cu modificările şi completările ulterioare;
[ link extern ] ...

Legea nr. 368/2009 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului Prima casă

3. La articolul 1, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

"(2) Beneficiarii programului «Prima casă» sunt persoane fizice care la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă nu au deţinut şi nu deţin, individual sau în comun, împreună cu soţii lor ori cu alte persoane, în proprietate o locuinţă, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţe dobândite prin moştenire şi nici nu au achiziţionat după această dată o locuinţă, indiferent de modul de dobândire."


www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa sotie cand sotul are imobil cu prima casa anamaria250 anamaria250 Buna ziua, intentionez sa achizitionez un imobil cu credit ipotecar. Sotul a achizitionat inainte de casatorie(2010) cu programul Prima Casa un apartament ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibil pentru programul prima casa? Anonim_00 Anonim_00 Buna ziua, As dori sa accesez un credit imobiliar prin programul Prima Casa, sunt necasatorit insa detin: 1. cota parte 3/8 dintr-un apartament cu o ... (vezi toată discuția)