avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul nu beneficiaza de contract de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul nu beneficiaza de contract de munca.

In timpul facultatii am decis sa ma angajez. M`am angajat, lucrez la aceasta firma de aproximativ 3 ani de zile. Anul trecut mi`am facut un card..... la care angajatul trebuia sa completeze ultimile trei salari, in aceasta cerere era specificat ca "angajatul nu are contrac de munca" sau ceva asemanator spus cu alte cuvinte. Acuma mi`am terminat studiile si as dori sa plec de la ceasta firma nu stiu cum anume sa procedez ce articol sa invoc...... Din cate imi aduc aminte nu am semnat nimic doar cand mai venea din cand in cand cu niste cereri in care erau specificate salariul care se semna in trei exemplare............
As dori si eu un sfat cum anume sa procedez. Si daca ar putea cineva sa imi explice ceea ce inseamna " angajatul nu are contrac de munca" ca sa stiu si eu pe viitor ceea ce sa fac. Sau altfel spus o angajare cum ar trebui sa decurga..... nu stiu ce sa spun cam cate harti trebuie sa semnez........ Am uitat sa specific ca la amgajare i`am dat cartea de munca angajatorului.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:09, 16 Iulie 2009
regclener a scris:

Multumesc.
"Codul Muncii" exista si vreo varianta free? adica format *,doc, *.pdf.....nus sau trebuie cumparat?

Incercati aici
[ link extern ]
:)
freeelis
te contrazic in ceea ce priveste actul aditional...nu are nici o valoare daca nu este vizat de ITM (stampila si data ) sau daca nu este trecuta in carnetul de munca...
eu pot sa tin dosarul si carnetul de munca la un angajat, sa fac acte aditionale din diferite motive timp de 2 ani si cand omul isi da demisia...surpriza! a lucrat la negru...din acest motiv am spus sa ceara o copie la carnetul de munca sa vada daca este angajat cu contract de munca.
Freeelis are dreptate, pentru ca angajatul poate solicita in instanta inregistrarea contractului si actelor aditionale, astfel angajatul in baza exemplarului pe care il detine contract act aditional, etc. poate solicita inscrierea mentiunilor in cartea de munca, chiar acestea nu au viza ITM nefiind inregistrate de angajator la timp
Da asa este, actele aditionale semnate au valoare DOAR dupa ce recurgi la instanta si ai castig de cauza, pana atunci sunt ZERO, nu primesti somaj, nu sunt platite contributiile, nu beneficiezi de asigurare medicala...
Daca va uitati mai la inceput am specificat faptul ca acele acte aditionale (facute de forma) vor fi o dovada in instanta ca a lucrat in acea firma, dovezi pot fi si facturile, condica ... semnate de acea persoana. Faptul ca a semnat actul aditional nu inseamna ca ARE contract de munca.

Eu insist pe acest lucru pentru ca sunt angajati pacaliti in acest fel.
Oare de ce trebuie sa se ajunga in instanta cand ar fi mult mai simplu si usor ca fiecare sa isi faca treaba asa cum trebuie?
Sunt de parere ca toate actele aditionale trebuiesc vizate de ITM, nu doar unele,

Alte discuții în legătură

Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Urgent !! contract individual de munca Marbrax Marbrax Am si eu o problema Am un contract de munca pe perioada determinata ( 4 luni ) inregistrat la ITM ( am un exemplar ), dupa terminarea contractului patronul ... (vezi toată discuția)
Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)