Buna ziua.Vreau sa inaintez actele de divort si sa cer custodia exclusiva.Sunt angajata in Romania cu delegatie in Germania ca si ingrijitoare si am copilul de 6 ani cu mine.Tatal este sofer pe tir si face extracomunitar.Relatiile tata copil sunt doar la telefon sau pe skype uneori.Veau sa cer custodia exclusiva pt a nu depinde de faptul ca trebuie sa i cer tot timpul permisiunea sa schimb pasaportu copilului sau imputernicirea de a scoate copilu din tara ,acesta fiind tot timpul plecat in strainatate cu tiru,si revine uneori la intervale de 3-4 luni cite 2-3 zile.Am intentia de a ma stabili cu copilu in Germania.Sunt cu copilu aici din februarie.Cind a venit sa vada copilu i-am decontat drumul dus-intors.iar cind are cursa si trece cu tiru aproape de noi a fost bine primit pt binele copilului.Chiar daca as ramine in tara,noi provenim din zone diferite,aproximativ 200 km distanta,si nu mi se pare corect ca sa depind de acordu lui pt a inscrie copilu la scoala sau pt activitati sau alte lucruri care ar trebui semnate si de catre tata,ceea ce ar fi imposibil deoarece ori va fi plecat in cursa,sau daca e in tara,oricum se afla la distanta.Voi specifica ca are dreptu de a vizita copilu cind doreste atit timp cit nu i este perturbata educatia scolara. si are dreptu sa ia copilu la el in perioada vacantelor sau cind este liber.Va rog sa imi spuneti daca acest argument ,ma va ajuta sa obtin custodia exclusiva.Va multumesc
Eu cred ca dna a sustinut destul de convingator din primul mesaj ca autoritatea parinteasca in comun este un risc pentru copilul ei.
Daca are si acordul tatalui, chiar nu vad ce motivare ar putea avea instanta pentru a da o hotarare impotriva.
Desigur, cum cere o exceptie de la regula, e bine sa aibe un avocat cu experienta.
Stimată mirebire, am citit cu atenţie mesajul d-nei Adry, sunt în aceeaşi situaţie cu dânsa, totuşi, citind multe hotărâri judecătoreşti şi chiar opinii ale unor specialişti de pe forum, se motivează că distanţa dintre domiciliile părinţilor nu este motiv pentru acordarea autorităţii părinteşti unice, fiindcă azi există mijloace moderne de comunicare şi pentru luarea unor decizii importante pentru copil, nu este necesară prezenţa fizică. Aşa consideră instanţele, nu eu.
Singura problema la custodia comuna este ca nu puteti scoate copilul din tara fara acordul celuilalt. In privinta scolii sau alte probleme medicale nu va cere nimeni nici un acord al celuilalt parinte. Eu am inscris copilul la gradinita si apoi la scoala doar cu o declaratie pe propria raspundere ca sunt familie monoparentala si nu il cunosc pe individ. Am operat copilul de doua ori si nu mi-a cerut nimeni acordul celuilalt. In Romania avand in vedere ca daca nu plateste pensia alimentara la zi si nu le poate face nimeni nimic tot asa va puteti inscrie copilul la orice scoala sau puteti merge la orice medic ca nu va cere nimeni nimic. Eu am facut plangeri penale pt pensia alimentara si mi-a spus procurorul ca daca nu are venituri nu are ce sa-i faca. Are program de vizita sa ia copilul la el , si il respecta chiar daca nu da nici un ban si nu-I aduce copilului nimic, numai ca copilul nu vrea sa plece cu el si atunci pleaca asa cum a venit. Copiii simt cine-i iubeste si cine le asigura tot ce le trebuie . Iubirea trece totusi prin stomac. As vrea sa vad un tata care se declara atat de iubitor si vrea copilul, daca poate sa stea o luna fara mancare si fara nimic altceva, sa traiasca doar cu iubire .
crisnet12, sunteţi într-o situaţie fericită că atunci când copilul nu vrea să plece cu el, omul pleacă cum a venit. Mai există şi varianta ca, venind după un an de absenţă, să cheme şi Poliţia la uşa copilului, să aibă dovadă că mama nu a pregătit emoţional copilul pentru întâlnirea cu EL, să facă plângere la Poliţie, la parchet şi la DGASPC.Este adevărat, parchetul va clasa cazul, fiindcă nepregătirea copilului din punct de vedere emoţional nu se poate dovedi şi nici nu există infracţiunea aceasta în Codul Penal, dar mama tot va trebui să dea declaraţii la Poliţie, tot va fi chemată la DGASPC pentru consiliere, deci motive de hărţuială există, din pură dragoste părintească.
Referitor la motivul acordării autorităţii părinteşti unice pe motiv de distanţă şi absenţa tatălui din viaţa copilului, chiar aici pe site există un caz al unei mame divorţate în urmă cu 14 ani, mutată de ani buni în Germania cu copilul azi în vârstă de 16 ani, tatăl copilului lucrând de 16 ani în ASIA, cu scurte concedii anuale în Romania, absenţa acestuia fiind şi cauza divorţului.
Ei, acest tată a cerut şi a obţinut autoritatea părintească comună!!!
Custodie exclusiva
Cataleya25
Buna ziua! Am o fetita in varsta de 8 ani dintr-o relatie de concubinaj.In anul 2009 am aflat ca tatal ei se ocupa de inselaciuni.Timp de 3 luni am intampinat ... (vezi toată discuția)