avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Datoriile care nu sunt scadente se inscriu in masa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Datoriile care nu sunt scadente se inscriu in masa credala?

Buna ziua,
Am urmatoarea speta: Am un client cu datorii.
In mai se incheie un contract cu el prin care datoria este reesalonata.
Scadentele conform contract sunt 30.06/30.07/30.08/30.09.
Prima rata a fost achitata.
La plata celei de-a doua aflu ca intra in insolventa. Are conturile blocate in acest moment.
Rata 2 si cu siguranta cea de-a treia nu se vor achita.
Pe 4.09 se pronunta intrarea in insolventa.
Rata 4 scadenta la 30.09 conform contract.
Intrebarea este urmatoarea – inscrierea la masa credala se face cu datoriile déjà existente la pronuntare adica rata 2 si 3 din contract sau se ia si rata 4 care nu era scadenta la acel moment. Intrebarea o pun pentru ca nu stiu ce se ia in considerare – scadenta facturilor sau ratele contractului de reesalonare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 14:37, 24 August 2015
Buna ziua

Va trebui sa solicitati si inscrierea sumelor ce nu sunt scadente la masa credala, doar dupa ce se va pronunta intrarea in insolventa a debitoarei.
Ma puteti ajuta si cu un art din lege?
Multumesc!
102

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Inscriere in dosar de insolventa lenu_ro lenu_ro va rog daca puteti sa ma ajutati: Am un debitor, soc. com., care are o suma ff mare de achitat. am vb cu dinsii, i-am rugat sa achite debitul... degeaba. am ... (vezi toată discuția)
Insolventa - bilet la ordin adrianadamian2009 adrianadamian2009 Buna ziua, Rog un sfat privind urmatoarea situatie: In data de 03.12.2012, o societate a primit de la o casa de insolventa, o instiintare privind ... (vezi toată discuția)