avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit prima casa fara a beneficia sotul/sotia dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit prima casa fara a beneficia sotul/sotia dupa divort.

Buna ziua, doresc sa stiu daca se poate face un credit pentru prima casa fara a beneficia sotul in urma unui pardaj dupa divort .
Intentionez sa fac un credit pentru prima casa dar nu am divortat inca de sot .
se pot pune astfel de conditii , care sunt actele necesare ?
Va rog sa ma ajutati .

o zi buna

Cel mai recent răspuns: antonia2012 , utilizator 13:03, 27 August 2015
In cadrul regimului separatiei de bunuri fiecare sot este proprietarul bunurilor dobandite inaintea casatoriei si al bunurilor dobandite in nume propriu in timpul casatoriei .

La incheierea conventiei matrimoniale de adoptare a regimului separatiei de bunuri, notarul trebuie sa intocmeasca un inventar al bunurilor mobile proprii ale fiecarui sot .

In acest regim, niciunul din soti nu poate fi tinut de obligatiile asumate de celalalt sot, cu exceptia celor pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite ale casatoriei si a celor legate de cresterea si educarea copiilor

Prin conventie matrimoniala, partile pot stipula clauze privind lichidarea acestui regim in functie de masa de bunuri achizitionate de fiecare sot in timpul casatoriei.

Succes.

Mutumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul matrimonial ales (separatia de bunuri), inainte de casatorie carmen bodeanu carmen bodeanu Buna ziua! Daca unul din soți detine bunuri mostenite inaintea căsătoriei,sau prin act de vinzare-cumparare cu uzufruct viager(mama a vândut fiului un ... (vezi toată discuția)
Separare bunuri soti in timpul casatoriei berzelor81 berzelor81 Buna seara Am si eu o intrebare . ne-am casatorit in octombrie 2012 si initial un am zis in ce regim (comunitatii locale- separare bunuri sau comunitatii ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)