Am si eu o intrebare . ne-am casatorit in octombrie 2012 si initial un am zis in ce regim (comunitatii locale- separare bunuri sau comunitatii conventionale)
acum vrem sa facem separare bunuri ( din motive profesionale) - dar un stim daca asa a fost de la inceput sau nu. (NOI NU AM ZIS NIMIC LA INCEPUT- NICI NU NEAU INTREBAT))
Atunci cum suntem acum -separere bunuri sau bunuri común?
Va puteti schimba regimul matrimonial din cel al comunității legale, în cel al separației de bunuri. Se lichidează acest regim și se încheie o convenţie matrimoniala, totul se rezolva la notar.
Trebuie sa va asigurați ca faceți ce trebuie, sa discutați cu un avocat despre nevoile dvs.
In cadrul regimului separatiei de bunuri fiecare sot este proprietarul bunurilor dobandite inaintea casatoriei si al bunurilor dobandite in nume propriu in timpul casatoriei .
La incheierea conventiei matrimoniale de adoptare a regimului separatiei de bunuri, notarul trebuie sa intocmeasca un inventar al bunurilor mobile proprii ale fiecarui sot .
In acest regim, niciunul din soti nu poate fi tinut de obligatiile asumate de celalalt sot, cu exceptia celor pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite ale casatoriei si a celor legate de cresterea si educarea copiilor
Prin conventie matrimoniala, partile pot stipula clauze privind lichidarea acestui regim in functie de masa de bunuri achizitionate de fiecare sot in timpul casatoriei.