avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii zile sarbatoare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

zile sarbatoare

am o problema , daca ma poate cineva ajuta
in data de 8 iunie s-a lucrat 8 ore, unele persoane vor sa-si ia recuperare unele sa le platim dublu. Problema este la cei care vor sa-si ia recuperare. Pentru 8 ore lucrate de 8 iunie cate ore libere pot sa-si ia 8 ore intr-o alta zi care le sunt platite normal sau 16.
in luna iunie sunt 21 de zile lucratoare adica 168 de ore. Am o contradictie cu unul din angajati care pt cele 8 ore lucrate in 8 iunie isi ia 16 ore in alte zile (cumulate).Din cate am citit in codul muncii se recupereaza 8 ore nu 16. In programul de salarii cele 8 ore se calculeaza cu 100% sau 200%. #-o
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 14:34, 21 Iulie 2009
Avand in vedere ca in acel exemplu angajatul a lucrat 176 de ore intr-o luna cu program normal de lucru de 168 de ore, as dori interpretarea dvs. a prevederilor codului muncii, pentru ca daca aveti dreptate cred ca o sa ma aleg cu o prima de la angajator pt reducerea costurilor cu salariile.
:D
Poate nu am inteles bine datele problemei.

ex 3:
Angajatul are prin programul de lucru obligatorie prezenta la lucru in data de 8 (conf art 136) si lucreaza in fiecare zi de luni pana vineri 8 ore, iar la sfarsitul lunii are lucrate 176 ore.
In acest caz angajatul are dreptul:


a) la o zi libera pt data de 8 iunie in urmatoarele 30 de zile si plata sporului de 100% (doar a sporului) ( art. 137)

b) plata zilei de 8 iunie + spor 100%.



Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2009
Rubia Rubia, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zilele libere acordate de guvern dydyy dydyy cum sunt platite zilele libere acordate de guvern ex. 1 decembrie (vezi toată discuția)
Sarbatori legale - mai multe probleme smeagull smeagull Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care angajatorul are nevoie ca o parte din angajati se lucreze in zilele de ... (vezi toată discuția)
Plata ore sarbatoare legala MihaDanaa MihaDanaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o speta: Un angajat lucreaza in luna iunie 169 ore din care 24 sunt sarbatoare legala. Norma pentru luna Iunie este de ... (vezi toată discuția)