avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare fapta in lege
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare fapta in lege

Buna ziua,

As dori sa stiu la ce lege se incadreaza urmatoarea situatie. In cazul in care un magazin dupa achizitia unor produse in valoare de X lei promite ca va da un sac de de carbuni (ca un fel de bonus), dar la final dupa ce s-au achizitionat produsele in valoarea de acea suma, magazinul nu ofera acel sac de carbuni ori il ofera dar un sac care contine o cantitate mult mai mica decat cea promisa. Se poate considera inselaciune ? sau nerespectarea promisiunii ? As dori mai multe detalii unde se incadreaza si de ce.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: geoJgeo , utilizator 16:49, 17 Septembrie 2015
Si spre exemplu la produsele care spun ca sunt "100% naturale" precum un iaurt dar defapt in urma verificarii se constanta ca, contine substante chimice deci nu e "100% natural", in acest caz este inselaciune sau practici comerciale inselatoare ?

Multumesc !
Sesizati ANPC-ul si in acest caz, parerea mea.
Deci si aceasta s-ar incadra la practici comerciale inselatoare ?

Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
geoJgeo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)
Card reduceri bianca12 bianca12 Buna ziua. Am fost astazi intrun supermarket si am constatat ca existau anumite reduceri sub forma de promotii pt anumite produse, iar in dreptul lor scria ca ... (vezi toată discuția)