avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul - dam bani, facturi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul - dam bani, facturi neplatite

Buna ziua.
Avem niste probleme cu adm asoc de locatari, cand are chef, pune afis ca taie apa rece. recent, a pus afis ca sunt datorii la plata apei, 3 facturi ~ 2100 lei, ne-am dus si am platit mai multi locatari, apoi, luna urmatoare, apare din nou afisul, dar cu o copie ca nu s-au platit ultimele 4 facturi, ~ 2800 lei.
de unde si pana unde asa ceva ? doar s-au dat bani in ultimele 2-3 saptamani, peste 1500 lei si tu pui anunt ca tai apa.
si asa nu sta la asociatie, nu trece cu lunile.....
a inceput lumea sa intrebe in stanga si-n dreapta si afla lucruri murdare despre el.
ideea este cum putem face noi sa aflam in ce stadiu suntem, ca si scara de bloc, cu platile catre furnizori.......daca este vreo agentie/comisie care i-l poate lua la bani marunti ..... deja multe scari au incetat colaborarea cu el.
Noi ce trebuie sa facem, ca sa aflam cat de cat adevarul legat de plati/facturi/banii din contul asoc, pe cale legala si cum putem inceta colaborarea ?
se poate face un audit?
multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:23, 5 Septembrie 2015
Cel mai simplu: va adresati presedintelui.
Si acesta il ia la intrebari pe administrator.
Sa lamurim lucrurile
Daca aveti asociatie nu aveti presedinte,cenzor si comitet executiv ?
Reprezentantii dvs presedinte,comitet executiv ,cenzorul/comisia de cenzori,nu verifica lunar documentele asociatiei,facturile primite de la furnizorii de utilitati,facturile platite catre furnizori/prestatori servicii ?
Initial sesizati presedintele de asociatie sa dispuna masurile necesare verificarii situatiei platilor facturilor
Cenzorul asociatiei poate realiza raport de activitate al administratorului de imobil si in cazul in care se probeaza ca exista incalcari ale dispozitiilor in vigoare,ca exista prejudiciu financiar,
asociatia de proprietari poate sesiza oficial autoritatile in drept=parchet
Pentru sumele achitate lunar sunt eliberate chitante justificative ?
Incercati sa clarificati activitatea administratorului,sa aveti o evidenta corecta a sumelor percepute de acesta ,clarificati situatia fata de furnizorii de utilitati,deoarece acestia daca asociatia nu achita facturile-pot sista provizoriu furnizarea utilitatilor
Multumesc frumos de raspuns.

scara e locuita de persoane in varsta, majoritatea tinerilor fiind plecati la "casele lor" , si doar 2-3 mai tineri, care au destule probleme pe cap, nu mai au timp sa se gandeasca la asa ceva.

o sa vorbesc cu vecinii, nici eu nu stiu tot despre presedinte,comitet executiv ,cenzorul/comisia de cenzori, o sa verific si revin cu amanunte.

o zi placuta !
jymasu a scris:


au destule probleme pe cap, nu mai au timp sa se gandeasca la asa ceva.




Indiferent de problemele cotidiene,orice persoana responsabila si care constientizeaza greutatile vietii actuale acorda atentie sporita pe ce aloca lunar sursele financiare
De regula ,mai ales in imobilele de locuit in comun locuite de catre locatari in etate exista o atentie sporita,o permanenta nesiguranta asupra valorilor impuse la intretinere care genereaza si intretin "bisericutele"
Lipsa interesului pentru corectitudinea calculului cotelor de intretinere individuala,
dezinteresul asupra activitatii personalului cu responsabilitati in manevrarea valorilor materiale,uneori genereaza situatii neplacute pentru locatari in urma carora se pot confrunta cu situatia in care dupa plata lunara a cotelor de intretine afla ca exista debite acumulate la furnizorii de utilitati ,
Afisele puse de administrator sunt semnate de catre presedinte,cenzor,exista aplicata stampila asociatiei de proprietari ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se da urmatoarea situatie: administratora de la scara blocului ... duude duude Se da urmatoarea situatie: Administratora de la scara blocului unde sta mama mea, a murit acum cateva luni. Dupa ce a murit, s-a aflat ca de 3 ani de zile nu ... (vezi toată discuția)
Retragere din asociatia locatarilor Adina_dd Adina_dd Buna ziua! As dori sa stiu cum as putea sa imi platesc eu toate cheltuielile de la bloc, fara a mai depinde de asociatia de locatari. Administratorul blocului ... (vezi toată discuția)
Bloc fara asociatie de proprietari Apostol Bica Apostol Bica Buna seara! Suntem un bloc nou construit, avem doua scari, am delegat pe un locatar din scara 2 sa fie administrator, a trecut un an de zile in care nu a ... (vezi toată discuția)